Mahalle Muhtarı Abdullah Hafızoğlu, bu hırsızlığı sosyal medya hesapları üzerinden mahalle halkına duyurarak hırsızların tespiti halinde yasal işlemlerin başlatılacağını belirtti.

Hafızoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Malum olduğu üzere köyde su deposu inşaatı var. Ancak deponun malzemeleri ve demirleri çalınmıştır. Öyle bir terbiyesizliği yapan veya yapanlar Allah katında ve kanun önünde sorumludur. Birkaç kuruş para kazanacağız diye köyümüze ait olan malzemeleri çalmak kul ve kamu hakkıdır. Bu noktada suçlu tespit edilir ve ortaya çıkarılırsa ceza-i müeyyide uygulanacaktır. Deponun perdelerine ait demirleri çalmak kadar terbiyesizce bir davranış olamaz." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Heyeti Trabzon'da Potansiyel Mekanları İnceledi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Heyeti Trabzon'da Potansiyel Mekanları İnceledi

Suçun, malın alınmasıyla gerçekleşeceğini ve suçun konusunun anında oluşacağını belirten muhtar, bu tür hırsızlıklara karşı sıfır tolerans politikası benimsediklerini ifade etti. Hafızoğlu, "Bizim köy çevresinde gerçekleşen bu menfur fiilin faili veya failleri tespit edilirse köyümüzün adına mahkemeye vereceğimizi buradan ilan ediyorum. Malın alınmasıyla suç oluşacağından sırf hareket suçudur. Suça konu malın alınmasıyla failin tasarruf alanına gireceğinden zarar suçudur. Mal alındığı anda suç tamamlanacağından ani suç niteliğinde olsa da suçun konusudur." şeklinde konuştu.

Gölköy Mahalle Muhtarı Abdullah Hafızoğlu, hırsızların tespiti ve yargı önüne çıkarılması için gerekli adımların atılacağını vurgulayarak köyün mal varlığının korunacağını belirtti.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak