Kaya, muhtarların daha iyi koşullarda hizmet verebilmesi için uygun mekanlara ihtiyaçları olduğunu vurgulayarak, şu açıklamalarda bulundu: "Ortahisar'da bulunan 87 mahalle muhtarının daha güzel, sağlıklı ve modern mekânlarda hizmet vermesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklerimiz sürecek. Muhtarlarımızdan gelen talepler doğrultusunda Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları planlıyor."

Ayrıca, muhtarlık binalarına sağlanan aylık ödenek miktarının mahallelerin nüfus durumuna göre yeniden belirleneceğini belirten Kaya, muhtarlıkların zor ve meşakkatli bir iş olduğunu vurguladı. Muhtarlık binalarının fiziksel şartlarını iyileştirme çalışmalarının yanı sıra, muhtarlık ofislerine mobilya ve kırtasiye desteği sağlandığını ifade etti. Nüfusu kalabalık olan mahallelere daha fazla nakit para desteği sağlanacağını da ekledi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan Yeşilköy Mahallesine Yeni Muhtarlık Ofisi Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan Yeşilköy Mahallesine Yeni Muhtarlık Ofisi

Başkan Kaya, muhtarların yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirilmesi için Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan Whatsapp grubunda günlük bilgilendirme yapıldığını da aktardı.

Editör: Birol Sancak