Ortahisar Belediyesi'nden ruhsat işlemlerine kolaylık: Yeni müdürlük kuruluyor
Ortahisar Belediyesi, ruhsat işlemlerini sadeleştirip hızlandıracak önemli bir adım attı. Belediye Meclisi Ocak Ayı toplantılarında alınan kararla, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarıyla ilgili tüm süreçlerin yönetileceği Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü kuruluyor. Bu yeni birim sayesinde, esnaf ve vatandaşlar farklı birimlere gitmek zorunda kalmadan işlemlerini tek noktadan halledebilecek.

Meclisten oybirliğiyle geçti
Ortahisar Belediye Meclisi’nin ikinci oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu’nun sunduğu teklif görüşüldü. Komisyon Başkanı Temel Çoban, daha önce Zabıta Müdürlüğü bünyesinde yürütülen işyeri ruhsat işlemlerinin, bundan böyle yeni kurulacak müdürlük aracılığıyla gerçekleştirileceğini aktardı. Oylama sonucunda Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün kurulması oybirliğiyle kabul edildi.

Başkan Kaya: “İşlemler artık daha kolay ve hızlı”
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, kararla ilgili yaptığı değerlendirmede vatandaşların önemli bir kolaylığa kavuşacağını vurguladı. “Vatandaşlarımız işyeri açmak istediklerinde birçok farklı birime gidip işlem yapmak zorunda kalıyordu. Şimdi tek bir müdürlük üzerinden, çok daha pratik ve zahmetsiz bir şekilde ruhsat işlemlerini tamamlayabilecekler. Hayırlı olsun,” ifadelerini kullandı.

Hizmet kalitesini artıracak bir adım
Kurulacak olan Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün, yalnızca ruhsat düzenlemekle kalmayacağı, ruhsat verilen işyerlerinin denetim süreçlerini de yürüteceği belirtildi. Böylece Ortahisar genelinde ruhsatlı işletmelerin mevzuata uygun şekilde faaliyet göstermesi daha sistematik bir hale gelecek. Belediye yönetimi, bu adımla hem vatandaş memnuniyetini artırmayı hem de hizmet süreçlerini dijital dönüşüme uygun hale getirmeyi hedefliyor.





