Seçilen yönetim kurulu önümüzdeki hafta yapılacak ilk toplantıda başkanı belirleyerek görev dağılımı yapacak. Aktürk, “Biz kendimizi yönetmeliyiz. Kendimizi yönetemezsek bizi başkası yönetir. Eğer başkası yönetirse yok olmaya mahkumuz” dedi.

ÇOK ÇABA HARCADIK

Kongrenin açılış konuşmasını yapan divan başkanı dernek başkanı Adil Alemdağ, “Derneğimiz hazırda bulunan bir dernek değil. Buralara gelmek için çok çaba harcadık, uzun uğraş ve emek verdik. Birlik beraberlik içinde daha iyi yerlere getirmeliyiz. Umduğumuz gibi olacaktır inşallah” dedi.

Rize'nin Tarihi Serenderleri: Geleneksel Mimariden Otel Odalarına Rize'nin Tarihi Serenderleri: Geleneksel Mimariden Otel Odalarına

MUHTARLARIN HAKKINI SAVUNDU

Ortahisar belediye başkanı Ahmet Kaya, “Trabzon milliyetçiliğini üst düzey taşıyorum. Türkiye’de binlerce muhtar var. Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, Trabzonludur. Bunula gurur duyuyorum. Bekir Aktürk’ün muhtarların hakkını nasıl savunduğunu bire bir bilen birisiyim. Bizim birbirimize sahip çıkmamız lazım. Muhtarlara yapılan haksızlıkların hep karşısında durdu. Muhtarlarımız mahallerimizdeki yol arkadaşlarımızdır. Hizmetin siyaseti olmaz. Hizmetin takdiri olur. Biz buna talibiz. Güzel kentimiz için omuz omuza mücadele edeceğiz” diye konuştu.

GELENEĞİMİZİN TEMSİLCİSİYİZ

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, şöyle devam etti: “2014’de arkadaşlarımızla kurduğumuz ve kurucu başkanı olduğum derneğimizin genel kurulunu yönetme onurunu yaşıyorum. Güven sürekli olmalı. Muhtarlar olarak demokrasinin temel taşıyız. 1829’dan gelen Türk Geleneğinin bir temsilcisiyiz. Muhtarlar kaldırılsın diyenlere kulağımızı tıkacağız. Muhtarın ne işe yaradığını afette, pandemide gördük. Başına bir şey gelen muhtarın ne işe yaradığını görüyor. Pandemi döneminde muhtarlarımız hayatını kaybetti. Vatandaşın, ekmeğini, ilacını götürdü, evinden aldı, doktora götürdü. Bunları unutmayacağız.”

DEVLETİMİZİN YANINDA DURACAĞIZ

“Asgari ücret düzeyinde ödeme var. bu ücret muhtarlıkla kıyaslanamaz. Çoğu muhtarımız cebinden harcıyor. Muhtarlık gönüllülüktür. Hizmetimizi yaparken, beton, duvar ve asfaltı düşünmeyeceğiz. Mahallerimizde sosyal faaliyetler için görev yapacağız. Mahallerimizde aile yapısına yöneldiğimiz zaman muhtarı değeri görülecektir. Devletimizin yanında durup milletimize hizmet edeceğiz. Bir evde huzur varsa, sokakta vardır. Sokakta huzur varsa, mahallede, ilçede, ilde, ülkede vardır.”

HAKLARI SAVUNDUM

“Siyasi süreçten çıktık. Siyasi görüşten dolayı kimseye gönül koyup, ayrıştırma yapmayın. Kimsenin düşüncesi bizi ilgilendirmez. Kucaklayıp, kol kola girmek zorundayız. Kucaklayamazsak ülkede değil, dünyada yaşayamayız. Hareketli bir toplumda yaşıyoruz. Bizim yakamızdaki rozet, Türkiye Cumhuriyeti bayrağı vardır. Devletimizin temsilcisi, milletimizin hizmetçisiyiz. Sağa sola çekenleri asla kabul etmiyorum. Herkesin bir siyasi görüşü vardır. Herkes birbirine saygı duymak zorundadır. 2012’den itibaren Muhtarlar Konfederasyonunda görev yapıyorum. Muhtarlarımızın hakkını savunmak için kapı kapı dolandım. Büyük kavgalar ettim. Doğruya doğru yanlışa yanlış diyerek bugünlere geldik. Bugünden sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Diklenmeden dik duracağız.”

Ortahisar Muhtarlar Derneği’nin 13 kişilik yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Muhittin Eyüboğlu, Hasan Fehmi Akçay, Hakan Usta, Hamdi Bekar, Abdulbaki Özdemir, Sezai Öztürk, İsmet Yaşar Düğdü, Halil Keleş, Ahmet Varol, Süleyman Yaşar Kaya, Osman Sivri, Ahmet Altun ve Sezgin Bayraktar.

TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak