Ortahisar Belediyesi, yaklaşan kış mevsimi öncesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik kış destek paketini yeniden uygulamaya koydu. Belediye tarafından hazırlanan destek kapsamında soba, kömür, battaniye ve gıda yardımlarının yanı sıra çocuklara bot ve mont desteği sağlanacak.
Başvurular 9-23 Ekim tarihleri arasında Ortahisar Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, belediyenin e-başvuru sayfası ve 444 61 44 numaralı çağrı merkezi üzerinden alınacak. Yapılacak değerlendirmelerin ardından destek paketleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak.
Kış destek paketinde neler var?
Ortahisar Belediyesi’nin kış destek paketinde ihtiyaç durumuna göre soba, kömür, battaniye ve gıda desteği bulunuyor.
Çocuklar için ise bot ve mont yardımı yapılacak. Belediye ayrıca gıdaya ulaşmakta güçlük yaşayan vatandaşlara Gezici Halk Market aracılığıyla temel gıda ürünlerini ücretsiz ulaştırmayı sürdürecek.
Başvurular 23 Ekim’e kadar sürecek
Kış destek paketinden yararlanmak isteyen vatandaşlar başvurularını 9-23 Ekim tarihleri arasında yapabilecek.
Başvurular Ortahisar Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne doğrudan yapılabileceği gibi belediyenin internet sitesindeki e-başvuru bölümü veya 444 61 44 numaralı çağrı merkezi üzerinden de gerçekleştirilebilecek.
Başvuruların değerlendirilmesinin ardından yardım paketlerinin dağıtımına başlanacak.

Başkan Kaya: “Hiçbir yavrumuz üşümesin”
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, kış aylarında ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olacaklarını belirtti.
Kaya, “Kış mevsimi iyice yaklaştı, soğuklar yüzünü göstermeye başladı. İşte bu zor kış günlerinde de ihtiyaç sahibi insanlarımızın yanında olmak, evlerini ve yuvalarını ısıtmak istiyoruz. Hiçbir hemşerimiz, hiçbir yavrumuz üşümesin, herkesin sımsıcak bir yuvası olsun istiyoruz” dedi.

Gezici Halk Market desteği de sürecek
Geçtiğimiz yıl da uygulanan kış destek paketinin bu yıl devam edeceğini belirten Başkan Kaya, özellikle çocuklara yönelik bot ve mont desteğine dikkat çekti.
Kaya, gıdaya erişimde sorun yaşayan vatandaşlara da Gezici Halk Market aracılığıyla ulaştıklarını belirterek, temel gıda maddelerinin ihtiyaç sahiplerine ücretsiz teslim edildiğini söyledi.




