Basın İlan Kurumu 13 Şubesini Kapattı Basın İlan Kurumu 13 Şubesini Kapattı

Operasyon Detayları:

Zap Vadisi'nde bulunan Mehmetçiğin geçici üs bölgesine saldırı hazırlığı içinde oldukları tespit edilen teröristlere yönelik Silahlı İnsansız Hava Aracı ile operasyon gerçekleştirildi.

Teröristler, İHA ve SİHA'ların görüntü almasından kurtulmaya çalışırken Zap Çayı'na kaçmaya çalıştılar. Ancak SİHA tarafından gerçekleştirilen nokta hava harekâtında 3 kadın terörist etkisiz hale getirildi.

Öldürülen teröristlerden biri, terör örgütü PKK'nın 8 yıldan beri Suriye ve Irak'ta silahlı kadın yapılanması içinde yer alan ve sözde hareketli tim özel güç suikast sorumlusu olan Suriye uyruklu Rima Abdullah olduğu belirlendi.

Abdullah'ın keskin nişancı olduğu tespit edildi ve terör örgütü PKK'nın çeşitli bölgelerinde faaliyet gösterdiği bildirildi.


Teröristin Profili:

2018 yılında Afrin kasabasını işgal eden terör örgütü PKK-YPG saflarında yer aldı ve Zeytin Dalı Harekâtı sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne saldırı sırasında ağır yaralandı.

Sonraki yıllarda Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde Türk askerlerine karşı saldırılarda bulundu ve Irak'ın kuzeyindeki Gara Dağı, Metina ve Hakurk bölgelerinde faaliyet gösterdikten sonra Pençe Kilit Harekâtı bölgesine keskin nişancı olarak gönderildi.

Kadın teröristin, Pençe Kilit harekâtı bölgesinde farklı tarihlerde üs bölgesine sızma girişimiyle şehit edilen beş askerin saldırılarında yer aldığı tespit edildi.

Sonuç:

Teröristin öldürüldüğü operasyonda, uzun menzilli keskin nişancı suikast silahı olan 1 adet Dragunov Rus menşeli silah ile 2 el bombası ele geçirildi.

Kaynak: İNTERNETHABER