YENİ CERRAHİ MÜDAHALE

Son yıllarda meme kanserinin tedavisinde yeni yaklaşımlar ve uygulamalar ortaya çıkmakla birlikte bu sayede meme kanseri olan kadınlar, tedavi sonrası dönemde sosyal hayata entegre olma ve yaşam kalitesini artırma yönü ile önceki dönemlere kıyasla çok daha iyi duruma geldi. Bu yeni uygulamaların en başta geleni kadınların meme kanseri sebebiyle memelerini kaybetmesini önleyen onkoplastik meme cerrahisi oldu. KTÜ Farabi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nden Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Akbaş, konu hakkında son yenilikleri şöyle anlattı: “Onkoplastik yöntemler kullanılarak yaptığımız meme kanseri ameliyatlarında, onkolojik cerrahinin temel esaslarından vazgeçmeden, plastik cerrahi prensiplerini de uygulayarak daha güzel estetik sonuçlara ulaşabilmeyi amaçlıyoruz. Bu işlemde, hastanın memesindeki kanserli doku çıkarıldıktan sonra oluşan boşluğa meme dokusu oluşturulur. Bu sayede hem kozmetik hem de psikolojik açıdan hastanın beklentileri maksimum oranda karşılanmış olur.”

ZİGANA AÇILIŞA HAZIR

Doğu Karadeniz’i Orta Doğu ve Kafkaslara bağlayan Dünyanın üçüncüsü Orkan ikinci büyük karayolu tüneli Trabzon ili Maçka ilçesi Çatak mevkiinden giren Gümüşhane’nin Torul ilçesi Köstereli köyünden çıkan 14,5 km uzunluğunda çift tüplü olarak imal edildi ve açılış için gün sayıyorlar.

ÖZER’E BELGE

Uğur Okulları Trabzon Kampüsünde eğitim gören 5. Sınıf öğrencisi Mahmut Said Özer, ülke genelinde yapılan FENBEG ve MATBEG yarışmalarında gösterdiği başarılardan dolayı okulun Türkçe zümre koordinesinde başarı belgesi aldı. Kampüs Müdürü Cihan Kayar ve Ortaokul Müdürü Efecan Çakıroğlu tarafından Mahmut Said Özer’e belgesi takdim edildi. Mahmut Said’in babası Bilal Özer, oğlunun başarısıyla gurur duyarak, oğlunu ödüllendirdi.

KAPTANLARDAN İFTAR

Trabzon’un en kaliteli şehirlerarası yolcu taşımacılığı firması Kanberoğlu Turizm Seyahat ailesi iftarda bir araya geldi. Firma sahibi Aydın Kanber, firma bünyesinde bireysel işletmesi Atakan Uzun, Hikmet Karadeniz ve kaptanlar Beşikdüzü ilçesinde iftarda buluştu. Oruçlarını açtıktan sonra mini bir toplantı da yaparak, yaz sezonu istişaresini gerçekleştirdi. Firma sahibi Aydın Kanber, yaz sezonu yeni yatırım ve otobüsler ile bölgeye hizmet edeceklerini müjdeledi.

VATANDAŞLARLA BİR ARADA

AK Parti Rize İl Gençlik Kolları, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte kentte iftara yetişemeyen vatandaşlara “İftara beş kala” mottosuyla iftarlık dağıtımına devam ediyor. İl Gençlik Kollarının iftarlık dağıtımına AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar da eşlik etti. İl Başkanı Ayar, İl Gençlik Kolları Başkan Vekili Arif Berber ve İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte iftara yakın saatlerde sokak ve caddelerde bulunan vatandaşlara iftarlık dağıtımı programına katıldı. Vatandaşların Ramazan ayını tebrik eden ve onlara iftarlık ikramında bulunan İl Başkanı Ayar, ardından İl Gençlik Kolları Başkan Vekili Berber ve yönetimiyle iftar programında bir araya geldi. Başkan Ayar, iftarın ardından gençlik kolları teşkilatıyla sohbette bulundu. İl Başkanı Ayar’ın programlarına İl Başkan Yardımcısı Av. Ali İmran Büyük de katıldı.

GÖRÜŞ ALIŞ VERİŞİNDE BULUNDULAR

Eski Devlet Su İşleri Genel Müdürü, İYİ Parti Giresun Milletvekili aday adayı Kaya Yıldız Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’nu ziyaret ederek il sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Editör: TE Bilisim