Milletvekili CORA, Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) de eleştirerek “CHP, milletten umudunu keserek, sürekli olarak darbecilerden ve vesayet organlarından medet umarak, eğer iktidar bekliyorsa avucunu yalayacaktır, boşuna heveslenmesin, milletimiz kimin nerede ne şekilde durduğunu çok iyi bilmektedir.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, bazı emekli amirallerin açıklamasına ilişkin, "Darbe heveslisi 104 emekli amiral tarafından Montrö'yle başlayan, milli iradeye parmak sallayarak sonlandırılan bildiri, içeriği itibarıyla imza sahiplerinin unvanları yönünden, zamanlama açısından apaçık bir darbe çağrışımıdır." diye konuştu.

KALEMİ ALANLAR KADAR KALEMİ VERENLER DE SUÇLUDUR

Bildiriye aldırmazlık edilemeyeceğini dile getiren Cora, "Bu, bir eleştiridir.", "Bunun neresi darbe ima ediyor?", "Emekli amiraller nasıl darbe yapacak?" gibi ifadelerin büyük bir ciddiyetsizlik, hezeyan olduğunu ve bühtan içerdiğini söyledi. Cora, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mezkur metin içerisinde yer alan ifadeler açıkça demokrasiyi hedef alan, hukuku ihlal eden, milli iradeye sınır çizen hadsiz bir açıklamadır. Dün Doğu Akdeniz'deki tavrımıza, Libya'daki mutabakatımıza, Karabağ'daki direncimize, terörle mücadele karşısındaki duruşumuza ve bunun karşısında kafasını kuma gömenler bugün bize vatan sevgisi asla veremez. Akdeniz'de de Karadeniz'de de ne yaptığımızı gayet iyi biliyoruz. Bu bildiriyi hazırlayanların niyetini de çok daha iyi biliyoruz. Bu bildirinin önü, arkası, sağı, solu araştırılmalıdır. Bağlantıları dışarıda da içeride de çözümlenmelidir. Bildiriyi hazırlayanlar kadar hazırlattıranlar da mühimdir. Kalemi alanlar kadar kalemi verenler de suçludur.”

Editör: TE Bilisim