Başkan Kara, “ABD yaptırımlarının ve S-400 hava savunma sisteminin akıbetinin tartışıldığı programda Kızıl Çin'deki dikta rejiminin güvenilir olduğu yönündeki görüşünü savunabilmek için Doğu Türkistan Türklüğüne saldıran Perinçek, imralı canisinden çiçek aldığı günleri unutarak ve Suriye’de 36 Mehmetçiğimizi şehit eden Rusya'nın meddahı olan Perinçek Müslüman Türk kardeşlerimize terörist derken 2 kere düşünsün. Perinçek Uygur Türkleri ile PKK'yı aynı kefeye koyarak bir yandan Çin'e yalakalık yaparken diğer yandan PKK'yı meşrulaştırmaya çalışıyor.” dedi.

YEMİNİMİZE SADIK OLDUĞUMUZU HERKESİN BİLMESİ LAZIMDIR

Kara, açıklamasında şunları kaydetti: “Uygur Türkleri Türk dil ailesine mensupturlar. Oğuz Han'ın ad verdiği Türk boyu; Kâşgar'daki Karahanlıların torunlarıdır. İlk Türk sözlüğü yazan Kâşgarlı Mahmud Doğu Türkistan'dandır. Kutadgu Bilig burada yazılmıştır. Satuk Buğra Han'ın başkenti Kâşgar'dır...

Bizim için Doğu Türkistan ata vatandır.   Nasıl ki Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz oluyorsa Doğu Türkistan’ın derdi bizim derdimizdir. Bu mübarek coğrafyaya ve burada yaşayan kardeşlerimize bebek katilleriyle bir tutmak kimsenin haddi değildir.  Ülkücü Türk gençliği olarak “Komünizme, faşizme, kapitalizme ve her türlü emperyalizme karşı mücadelemiz devam edecektir! Kavgamız; son nefer, son nefes, son damla kana kadardır! Kavgamız; milliyetçi Türkiye'ye, Turan'a kadardır!” yeminini ederken şaka yapmadığımızı ve yeminimize sadık olduğumuzu herkesin bilmesi lazımdır. Eğer İslam dünyası Müslüman arıyorsa Doğu Türkistan Müslümandır. Eğer Türk dünyası Türk arıyorsa Doğu Türkistan Türk’tür! Eğer insanlık insan arıyorsa, Doğu Türkistan’da katledilen İnsanlıktır! Alperen Ocakları Trabzon İl Başkanlığı olarak kadim coğrafya Doğu Türkistan’ın yanında olduğumuzu bir kez daha bildirmek isteriz. Türk yurtlarının ilelebet payidar olacağı günler gelecektir. "Vatan ne Türkiye'dir Türklere ne Türkistan, Vatan; büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere Turan."

Editör: TE Bilisim