İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında milletvekili ve belediye başkanlarından oluşan kalabalık bir heyetle bölgede incelemelerde bulunan Örs yaptığı açıklamada “Genel Başkanımız Meral Akşener’in başkanlığında milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve parti yöneticilerimizden oluşan bir heyetle deprem bölgesine gittik. İlk olarak depremde büyük hasar gören Malatya Doğanyol ilçesini ziyaret ettik. Burada eşini ve çocuğunu depremde kaybeden Nadir Say'ın acısını paylaşan üzere Say ailesinin taziye evini ziyaret ettik, acılı baba Nadir Say’a başsağlığı dileklerimizi ilettik” dedi.


Örs heyetin Elazığ’da da incelemelerde bulunduğunu söyleyerek açıklamasını şöyle sürdürdü “Elazığ’da yoğun hasar yaşanan Sürsürü mahallesine giderek, incelemelerde bulunduk, enkaz kaldırma çalışmalarını yerinde izledik, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acılı ailelerine taziye ziyaretlerinde bulunduk. Elazığ ve tüm deprem bölgesinde canla başla çalışan kamu ve sivil toplum örgütlerine mensup gönüllülere sonsuz teşekkür ediyoruz. Enkaz altında kalan canlarımızı kurtarmak için çalışan kurtarma ekiplerine müteşekkiriz. Genel Başkanımız Meral Akşener ile birlikte Elazığ’da depremde yaralanan vatandaşlarımızı da tedavi edildikleri hastanede ziyaret ettik. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Sağlık çalışanlarımız da özverili bir biçimde çalıştıklarını gördük.”

 
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs açıklamasının son bölümünde “Bölgede devlet kamu kurumları ile Büyükşehir Belediyeleri ve sivil toplum teşkilatlarına mensup ekipler yaraların sarılması için gayret ediyorlar. Biz de İYİ Parti olarak bölgeye yardım için teşkilatlarımızı harekete geçirdik. Bu amaçla Trabzon teşkilatımız da bir TIR yardım malzemesini bölgeye gönderdi. Teşkilattaki arkadaşlarıma bu anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür ederim. Millet olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bu zor günlerde aziz Milletimiz tek yürek olduğunu göstermiştir. Hiçbir siyasi ayırışım göstermeden herkes deprem bölgesinde, biz de vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak için acılı bölgeye gittik. Bu vesile ile depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. İnşallah bu acılar bir daha yaşanmaz.”
Editör: TE Bilisim