İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili 103 emekli Amiralin yayınladığı bildiriye tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından , Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle ilgili bildiri yayımlayan 103 emekli amiralin bildirisine tepki gösterdi.
Soylu, “Büyük Türk milleti üniformaya aşıktır. Üniformayı taşımak şereftir.


O şerefi emekli olduktan sonra taşımak daha büyük şereftir. Demokrasiye, devlete ve millete sadakatle bağlı, rütbesini üniformasını siyaset malzemesi yapmayanları daima şükranla yad ederiz… Ya diğerleri…” ifadelerine yer verdi.

HODRİ MEYDAN

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, ise sosyal medya hesabından “Hodri Meydan” şeklinde paylaşımda bulunduğu görüldü. AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’da, "Vesayetçi zihniyetin artıkları bilmelidir ki Türkiye'de muhtıralar, darbeler dönemi bitmiştir” dedi.

ZAMANLAMA MANİDAR

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Terörle mücadelemize destek vermeyip sessiz kalanlar bugün bize vatan dersi veriyor. Hem de gece yarısı, zamanlama ise manidar.” Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Milletin iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur...”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Eski Türkiye artık yok. Türkiye’nin menfaati için bir kelime etmeyen bu 103 emekli amiral, Atatürk, Montrö ve Kanal İstanbul bahanesiyle bildiri yayınlamış. Bu vatan sizin ayar vereceğiniz kadar ucuz bir vatan değil!” 

Hadi oradan!’

 ‘Eski Türkiye artık yok. Türkiye Darbe veya e-muhtıralarla ayar verilmeyecek bir ülke konumuna gelmiştir. Bugüne kadar Türkiye’nin menfaati için bir kelime etmeyen bu 103 emekli amiral, Atatürk, Montrö ve Kanal İstanbul bahanesiyle bildiri yayınlamış. Bu vatan sizin ayar vereceğiniz kadar ucuz bir vatan değil! Biz sizin ağababalarınızı biliriz. Hadi oradan!’

 AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ise, “Milli iradeye, müdahale etmek isteyen herkese, 15 Temmuz'da olduğu gibi milletimiz daima en güzeli cevabı vermiştir. Türkiye’de darbeler, muhtıralar, ve siyasetçi dönemler sona ermiştir" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim