Seçim öncesi doların durumuyla ilgili yaptığı açıklamalara rağmen doların yükseldiğini gören Prof. Dr. Hakan Kara, Bankaların tahsili gecikmiş alacaklarının düşüşünü ve faiz oranlarında yukarı yönlü baskı oluşturabilecek reel sektörün finansman ihtiyacındaki artışı değerlendirdi.

Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, seçim öncesinde yaptığı açıklamalarda doların patlamayacağını belirtmesine rağmen, seçim öncesindeki verilerin birçok kişinin dolar aldığına işaret ettiğini dile getirdi. Bankaların tahsili gecikmiş alacaklarında yaşanan düşüşü vurgulayan Kara, bu durumun yılın ikinci yarısında artabileceğini ifade etti.

Ayrıca, reel sektörün finansman ihtiyacındaki artışın faiz oranlarında yukarı yönlü baskı oluşturabileceğine dikkat çeken Kara, enflasyonun önümüzdeki aylarda gerilemeye başlayabileceğini ancak kalıcı bir düşüş için mali disipline ve yapısal reformlara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

İslam Memiş duyurdu: Gram altında herkes bunu bekliyor İslam Memiş duyurdu: Gram altında herkes bunu bekliyor

Prof. Dr. Hakan Kara'nın bu değerlendirmeleri, ekonomik gelişmelerin seyrine ilişkin önemli bir göstergedir ve piyasalardaki oyuncular için dikkate alınması gereken bir bilgi kaynağıdır.

Kaynak: KARAR