Sevgili Okurlar; Uraloğlu özellikle Trabzon ziyaretinde önemli yatırımlara vurgu yaptı. Yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalar başlatılacak. Kanuni Bulvarı’nın tamamı 2024 yılı içinde hizmete açılacak. Güney Çevre Yolu 3 kısım halinde hayata geçirilecek. Samsun-Sarp demiryolu proje çalışmaları bu yıl başlıyor. Raylı sistem hattı projesi hayata geçirilecek. Trabzon için yıllardır vaat6 edilen bu yatırımlar artık hayata geçmeli. Yatırım Adası’da şehre bir an önce kazandırılmalı. Uraloğlu Rize ziyaretinde ise lojistik merkezi ele aldı. Lojistik merkez sadece Rize’ye değil tüm bölgeye katkı sağlayacak.

EKONOMİ ZORLUYOR

Değerli okurlar;Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ise ziyaretlerinin büyük bölümünü iş dünyasına ayırırken ekonomiyle ilgili önemli mesajlar verdi.2026’yı hedef gösteren Yılmaz, enflasyonu tek haneye düşüreceklerini ifade etti. Orta vade programının uygulamaya geçmesiyle önemli gelişmelerin yaşanacağını vurguladı. Ev enflasyonunun dibe vurduğu son dönemde acil eylem planı hayata geçmeli. Bu kış her zamankinden daha soğuk geçecek. Hükümet olarak hazır giremezsek faturalar daha da ağırlaşacak. Sadece memuru koruyan bu ekonomi düzeninde emekli ve işçiye acil destek şart.

FINDIĞIN DEĞERİNİ ANLAYAMADILAR

Sevgili Okurlar; Trabzon’da serbest piyasada 70 bandında açılan fındık fiyatları kısa sürede büyük yükselişe geçti. Serbest piyasada 75-78 TL bandında satılan fındık türleri 77 -80 TL bandına yükseldi. Yükseliş hızı kısa zamanda fındık fiyatını 3 haneli rakamlara çıkaracak gibi görünüyor. Kendiliğinden oluşan piyasa bile fındığa verilen fiyatı kabul etmezken Toprak Mahsulleri Ofisinin yani hükümetin fındığa verdiği fiyat ezilerek geçildi. Tüccar hükümetin üreticiye verdiği fiyatı adeta tokatlayıp geçti. Sürekli üreticiye hakkını vereceğiz edebiyatı yapanlar yine gülünç duruma düştü. Fındık bölgelerindeki oyları silip süpüren hükümet, üreticinin de hakkını silip süpürmüştür. Helal olsun, aynen devam…

EĞİTİM YILI SIKINTIYLA BAŞLADI

Değerli okurlar; 2023-2024 eğitim öğretim yılı bugün başladı. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre ülkede 19 milyonun üzerinde öğrenci eğitim görüyor. Enflasyon ülkesi olan Türkiye’de iğneden ipliğe her ürünün fiyatı zamlanırken, kırtasiye ürünleri de en çok zamlanan ürünler arasında oldu. Asgari ücretle geçinen bir aile çocukların okul masraflarını karşılayamıyor. Geçen yıl okul öncesi eğitime başlama maliyeti 4 bin 615 lirayken bu rakam bu sene 9 bin 37 lira oldu. İlkokula başlama maliyeti geçen yıl 7 bin 550 lirayken bu yıl 10 bin liranın üzerinde oldu. Ortaokula başlama maliyeti 8 bin 47 liradan yaklaşık 11 bin liraya yükseldi. Liseye başlama maliyeti geçen yıl 8 bin 296 lirayken bu yıl 12 bin 578 lira oldu. Masraflar sadece bunlarla da bitmiyor. Servis ücretlerine bakacak olursak en kısa mesafe 1200 liradan başlıyor. Öğrenci kıyafetleri geçen yıla göre yüzde 60 zamlandı. Öğrencinin sadece kırtasiye masrafları kalem, defter, cetvel gibi ürünlerin masrafı bin 200-bin 300 lira oldu. Gönül isterdeki ‘okullar sevinçle, neşeyle başlıyor’ diyelim ama durum ortadayken eğitim almakta artık çok zorlaştı.

TRABZONSPOR GAZA BASTI

Sevgili okurlar; Trabzonspor, son düzlükte gaza bastı. Haftalardır bir futbolcuyu bekleyen Bordo-Mavili camia olumsuz cevap alınca ‘B’ planını devreye soktu. Berat, Pepe, Mendy ve Paul Onuachu ile sözleşme imzalayan Trabzonspor’un kadrosu artık herkese kafa tutabilir. Beşiktaş maçı şimdi daha keyifli hale geldi. Tribünlerde bu saatten sonra boş yer kalmaz. Trabzonspor, bu yıl yarışan takım olacak.

Editör: Birol Sancak