Restoran sektörü, artan fiyatların asıl sorumlusunun kendileri olmadığını savundu. Komite üyeleri, "Elektrik faturası 10 kat arttı, maliyetlerin yarısını bile yansıtamıyoruz" diyerek sektörün yaşadığı zorlukları dile getirdi. Komite üyesi Özlap, toplumdaki harcama gücü uçurumuna da değindi. "Bir kısım gecede 200-300 bin TL harcıyor. Bu zengin yeni Türkiye'nin çocukları" diyen Özlap, orta gelirli ailelerin makul fiyatlı yemek yiyebilecekleri yerlerin kalmadığını söyledi.

Spot Doğal Gaz Piyasasında Referans Fiyat 14 Bin 384 Lira Oldu
Spot Doğal Gaz Piyasasında Referans Fiyat 14 Bin 384 Lira Oldu
İçeriği Görüntüle

İstanbul Ticaret Odası (İTO) 17. Restoran ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Komitesi, düzenlediği basın toplantısında sektörün yaşadığı zorluklara ve artan maliyetlere dikkat çekti. Komite üyeleri, yüksek fiyatların tek sorumlusu olarak gösterilmelerinden duydukları rahatsızlığı dile getirdi ve asıl nedenin katlanan giderler olduğunu vurguladı.


Ekonomim'den Yener Karadeniz'in haberine göre toplantıda konuşan Komite Başkanı Ebru Koralı, yurt dışı fiyatlarıyla yapılan karşılaştırmalar sonucu faturanın sektöre kesildiğini belirtti. Ancak Koralı, bu duruma gelinmesine sebep olan arka planın sorgulanmadığını ifade etti. Koralı, işletme maliyetlerindeki fahiş artışlara örnekler verdi: "Geçen sene 300 bin TL olan maç yayınları bu sene 3 milyon TL'ye çıktı. Elektriğe 10 bin TL ödeyen şu an 110 bin TL ödüyor. Çalışanlarımızın maaşları da katlandı. Tüm bunlara rağmen biz artan maliyetlerin ancak yarısını fiyatlarımıza yansıtabiliyoruz."

Kaynak: KARAR