Ligin son haftası… Kümede düşecek son 2 takımın belirleneceği maçta adeta nefesler kesildi. Kazananlar, kaybedenler, sevinenler, üzülenler ve tabi ki küme düşenler…
Ankaragücü’nden sonra Malatya ve Kayseri  de son maçlarda lige veda ettiler. Rizespor ise Kadıköy’de Fenerbahçe’ye 3-1 mağlup oldu ama rakiplerin puan kaybetmesiyle ligde tutundu.
Süper Lig’de kalmak elbette güzel…
Ama bu şekilde kalmanın bir bedeli olacak ve hesabı görülecektir. Görülmelidir de…
Rizespor, Fenerbahçe maçına etkili başladı. İlk 45 dakikada iyi oynadı. Yeşil-Mavililer, bu iyi oyunda üst üste birçok kez net gol pozisyonları buldu. Ancak sözde 10 numara formayı taşıyan Boldrin ve ona eşlik eden Skoda inanılmaz goller kaçırdı.
Böylesine kariyerli bu oyuncuların bu kadar net gol pozisyonu kaçırması adamı deli eder, çileden çıkartır.
Kaçan bu gollerden sonra Fenerbahçe penaltıdan attığı golle devreyi önde kapattı.
İkinci yarıda Rizespor, Skoda ile beraberliği sağladı.
Ama bu golün devamı gelmedi.
Atmacalar, oyundan düştü, bunu da Fenerbahçe attığı gollerle maçı 3-1 kazandı.
2. yarı Rizespor tam bir kabus olacaktı. İlk yarıdaki görüntüsünden tamamen uzak sanki bir umudu yokmuş gibi mücadele etmek Rizespor’a hiç ama hiç yakışmadı.
Futbolcu kardeşler biraz aynada kendinize bakın ve özeleştiri yapın.
Öyle ya da böyle Rizespor, iyi başladığı bir sezonun devamını getiremedi, 2 teknik direktör değiştirdi, 3’üncüsü olan Tomas, Karaca ile çıktığı son 2 maçta aldığı tek galibiyetle ligi tamamladı.
Başta da dediğimiz gibi, Rizespor’da her kesimden çok ciddi operasyon ve revizyon yapılıp gerekli dersi almak zorundadır.