Yerel seçimin en revaçta ilçesi Araklı. Araklı’da çok sayıda aday adayı var. Bunlardan birisi de Dr. Hüseyin Avni Coşkun Çebi. Çebi, Trabzon’a geldi ve temayüle girdi çalışmalarına da devam ediyor. 

TAKA: Özgeçmişiniz özet olarak öğrenebilir miyiz?

Hüseyin Avni Coşkun Çebi: 1961 yılında Trabzon’da doğdum. 1978 yılında Trabzon Lisesinden mezun oldum. Aynı yıl tıp fakültesini kazandım. 1986 yılında Hacettepe Tıp Fakültesinden mezun oldum. 2010 yılında Anadolu üniversitesi işletme fakültesinden mezun oldum. Askerliğimi tamamladıktan sonra ailemin isteği üzerine memleketim olan Trabzon’unAraklı ilçesine geldim. 1989’dan 2020 yılına kadar çoğunlukla Trabzon’un Araklı ilçesi olmak üzere Sürmene ilçesi ve Arsin ilçesinde doktorluk yaptım. Bu arada Coşkun Tıp merkezi adında Tıp Merkezi açtım, çalıştırdım. Ayrıca Organize Sanayi Bölgesinde ticari faaliyetlerde bulundum. 2020 Yılında çocuklarımın eğitimi nedeniyle İstanbul’a taşınmak zorunda kaldım. 2020 yılında Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesinde Başhekim Yardımcısı oldum. 2021 yılında  emekli oldum. Ak parti kurulduğu tarihten bugüne destekçisi oldum.

EşimZeynep Çebi Araklı Akparti  ilçe yönetim kurulunda görev yaptı.Ben 2007 Milletvekilliğiseçimlerinde Ak parti Milletvekili aday adayı oldum.Daha sonra eşim Zeynep Çebi 2011 ve 2015 milletvekilliği seçimlerinde Ak parti   milletvekili aday adayı oldu. Diplomalarımda ve diğer evraklarımda adımın Hüseyin Avni Çebi geçmesine rağmen halkın çoğunluğunun beni Dr.Coşkun olarak bilmesi nedeniyle adımı 2023/242 – Esas – 2023/379mahkeme kararıyla Hüseyin Avni Coşkun olarak değiştirdim. O nedenle adımın bazı evraklarda Hüseyin Avni yazılmasına rağmen şuandaki adım Hüseyin Avni Coşkun Çebi’dir.

ARAKLI BENİ BİLİYOR

TAKA: Doktor olarak hizmetleriniz Adaylık ta avantajınız olur mu?

Hüseyin Avni Coşkun Çebi: Hekim olarak daha önce çalışmış olmamın şöyle bir avantajı var daha önce insanlar beni görev başında görmüş oldular çalışmalarımı değerlendirmiş oldular bu konuda kendilerinin tanıdığı bir adayım yani seçilirsem nasıl bir yaklaşımım olduğunu biliyorlar .O nedenle bir avantajım olabilir diye düşünüyorum

ARAKLI ELMAS GİBİ

TAKA: Araklı’ya hizmeti çok önemsiyorsunuz, neden?

Hüseyin Avni Coşkun Çebi: Araklıyı işlenmemiş bir elmasa benzetiyorum, Geçmiş belediye başkanlarımız çok özverili çalışmalar yapmalarına rağmen Araklının yüz ölçümü nün büyük sorunlarının fazla olması nedeniyle çok daha yapılacak işler olduğunu düşünüyorum.Nasip olursa Araklı yı elmas gibi işleyeceğiz ve Trabzonun en gözde ilçesi yapacağız.Şayet hayallerimi gerçekleştirebilirsem  bütün yaşayanların refahının ve mutluluğunun arttığı Türkiyenin her yerinde tanınırlığı olan bir ilçe haline getireceğiz.

İLÇEYİ BÜYÜTTÜ

TAKA: Araklı da Sayın Recep Çebi 3 dönemde önemli hizmetler yaptı siz nereden devam edeceksiniz?

Hüseyin Avni Coşkun Çebi: Bütün geçmiş belediye başkanlarımız Araklıya çok güzel hizmetler yapmıştır Özellikle bizi doğal liderimiz Yılmaz çebi (Allahım mekanını cennet eder inşallah) Araklı nüfusun artması ve Araklının büyümesi için büyük mücadele vermiştir. Hakeza Ağbim ibrahim çebi Araklıdan çıkan tek milletvekili olması sebebiyle ilçemizin gelişmesine çok büyük katkılar sağlamıştır.Tabi Ak parti iktidarlarıyla hizmetler misliyle artmıştır. Başkanımız Recep Çebi  güzel ilişkileri sayesinde ilçemize çok büyük katkılar sağlamıştır.

ÇILGIN PROJELER VAR

TAKA: İstihdamla ilgili düşünceleriniz var mı?

Hüseyin Avni Coşkun Çebi: istihdam la ilgili çok güzel projelerim var.Allahım nasip eder görev nasip olursa  özellikle Karadenizin turizm potansiyelinin ortaya çıkmasıyla oluşan ilgiden en yüksek payı almak için çok önemli hatta çılgın projelerim var .Nasip olursa görev verilirse bunları açıklayacağım.Şayet görev verilmezse bunlara sahip çıkmaları için hem sosyal medyadan hem de aday arkadaşımla paylaşıp takipçisi olacağım.

TEKSTİL OSB

TAKA: Sanayi sitesi yapıldı, tekstil organize sanayi bölgesinden söz ediliyor, Araklı da olabilir mi?

Hüseyin Avni Coşkun Çebi: Evet sanayi sitesi yapıldı emeği geçenlere çok teşekkür ederim.Tekstil organize Sanayi sitesini çok önemsiyorum.Çünkü tekstil sektörü isdihdama çok katkı sağlayan bir sektör. O nedenle bu işin peşini bırakmayacağız. Ayrıca organize sanayi sitesi içinde çalışmalar yapacağım.

CUMHURBAŞKANIMIZ MUTLU OLMALI

TAKA:  Araklı Tayyip beyin nezlinde çok ayrı yeri var bunu biliyor musunuz?

Hüseyin Avni Coşkun Çebi: Evet Sayın cumhurbaşkanımızın Araklıyı çok önemsediğini biliyorum.Allahım nasip ederse  görev veilirse cumhurbaşkanımızı çok mutlu edecek bir sonuç çıkması için çok gayret sarfedeceğim.

AĞABEYİM AVANTAJIM

TAKA: Ağabeyiniz yıllarca milletvekilliği siz doktor olarak ilçeye hizmet ettiniz bunun avantajı ne olur?

Hüseyin Avni Coşkun Çebi: Ağabeyimin  İbrahim Çebi gerçekten çok özverili çalışmalar yaptı bu bir gerçek.Ben de elimden gelen gayreti gösterdim .Bunun bana sağladığı avantaj duaların yanımda olmasıdır.

ARAKLI HAK EDİYOR

TAKA: Son olarak neler söylemek istersiniz?

Hüseyin Avni Coşkun Çebi: Görev verilirse en yüksek oyla seçilip Ankaranın dikkatini çekmek istiyorum. Çünkü Araklının çok  ciddi sorunları var .Bu sorunları halladebilmemiz için Ankaranın dikkatini çekecek Cumhurbaşkanımızı çok  mutlu edecek bir sonucu almak istiyorum.Bunu başarabilirsek ve hayallerimizi gerçekleştirebilirsek Araklı Türkiyenin en gözde ilçelerinden birisi olacak buna kalpten inanıyorum.