AK Parti Yomra Belediye Başkanı Aday Adayı Tülay Adanur, önemli açıklamalarda bulundu.

Neden aday adaylığı başvurusunda bulunduğundan siyasi gündeme ve AK Parti siyasetinde kadına verilen öneme dair açıklamalarda bulunan Adanur "Türkiye Yüzyılında AK Parti Belediyeciliğiyle tanışacak ve zirveye taşınacak olan Yomra için elimizden geleni yapacağız" dedi.

HAYALİMİZ İÇİN GAYRET İÇİNDEYİZ 

İdarede ve yönetimde daha edilgen durumdan etken duruma geçmek için Aday Adayı olduğunu Belirten Adanur "Klasik sorudur, neden aday adayı olduk. Biz klasik cevap vermeyeceğiz ve sıradan söylemlerle Yomra'ya olan aidiyet ve verdiğimiz ehemmiyeti basite indirgemeyeceğiz. Yeni Türkiye Yüzyılında Yomra hak ettiği değeri bulacak ve hak ettiği misyonuna uygun bir vizyon belirleyip gelecek nesiller için daha yaşanılabilir bir ilçe olacak. Bunu hayal ediyorsak hayalimiz için gayret göstermeliyiz. Şahsımda geçmişte olduğu gibi bugün de ve yarın da Yomra için vazife görüp gerekeni yaptım" dedi.

MERKEZLE YEREL BİR OLMALI

Yomra ilçesinin iktidarla organize ve planlı programlı bir şekilde seviye atlayacağını ifade eden Adanur, "Gerçekçi bakmak gerekiyor. Trabzon sınırları içinde gelişime ve yeniliğe müsait olduğu gibi merkeze yakın en uygun hangi ilçe var, tabi ki Yomra. Bu konumsal değeri layıkıyla kullanabilmemiz için de yeni dönemde AK Parti Belediyeciliğiyle tanışacak olan Yomra, parmakla gösterilecektir. İşte biz de bu noktada hem işin yönetim hem teknik hem de ekonomi kısmını düşünerek hareket etmeliyiz" diye konuştu.  

TÜRKİYE YÜZYILI KADINLARIN YÜZYILI OLACAK 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyılı Kadınların Yüzyılı Olacak' söylemini hatırlatan Adanur, "Partimiz kurulduğu günden itibaren öncelikle kendi bünyesinde siyaset yapacak kadınların nicelik olarak artmasını ve nitelik olarak da daha donanımlı olmasını sağlayacak adımlar attı. Bu noktada bunu sadece biz değil başka partiye mensup yöneticiler de net olarak görmekte ve bu doğrultuda AK Partiyle yarış içinde kadınlara yer vermeye çalışmakta. Fakat kabul edelim ki hiç biri AK Parti kadar kadının siyasette öncü ve sözü geçen konumda olmasını daha fazla sağlayamamıştır, o yüzden ne mutlu bize ki AK Parti saflarında kadın olarak siyaset yapabiliyor ve Cumhurbaşkanımızın talimatlarına önemli görevler de bulunup milletimize gönülden hizmet edebiliyoruz" ifadelerini kullandı. 


 
FAYDA SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİM

Hem siyasette hem yerel yönetimde hem de iş dünyasındaki tecrübelerini Yomra için kullanmaya ve Yomralı hemşerilerine fayda sağlamaya devam edeceğini vurgulayan Adanur, "Tecrübe çok önemli bir sermaye. Biz de her alanda edindiğimiz tecrübeyi daha yaptırımcı ve etkin rollerde yer alarak hemşerilerimize daha kaliteli ve katma değer sağlayan hizmet etmek istiyoruz. Bu düşüncelerin oluşmasında Yomra için kalbi atan her bir vatandaşımızın rolü vardır" dedi. 

KADIN KOLLARIMIZ TEŞKİLATIMIZIN EMEKTARI  VE CEFAKARIDIR

Temayül yoklamasında partililerden aldığı destekten dolayı memnuniyet duyduğu Belirten Adanur, "Partimizin hem kendi içimde hem de genele açık organizasyonları bayram havasında geçiyor. Bunun en yakın örneği teşkilat temayülümüz ve yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Katılım gösteren ve temayülün gerçekleşmesinde emeği geçen her bir dava arkadaşımıza minnettarız, hepsinden Allah razı olsun. Özelde ise kadın kollarımız sadece bu hususta özel değil her hususta teşkilatımızın emektarı ve cefakarıdır" şeklinde konuştu.


 
DERDİMİZ MİLLETE HİZMET ETMEK 

Partili ayırmaksızın her bir Yomralı hemşerisine özel olarak teşekkür eden Adanur, "Yomra Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliğimde ve AK Parti Yomra Belediye Başkan Aday Adaylığı Başvurum sonrasında hem özel olarak arayan özel olarak mesaj atan ve bir çok platformda açıktan desteğini esirgemeyen büyüklerime ve küçüklerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Derdimiz millete hizmet etmek, derdimiz milletimizin her bir ferdinin derdiyle hem hal olup onlara çözüm bulmak ve gönülden gelen dualarını almak. İnşallah bu desteklere layık olacağız, saygı ve sevgilerimle" diye konuştu. 


Tülay Adanur Kimdir? 

01.09.1978 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Trabzon’da tamamladı. 2000 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

2002 – 2007 yılları arasında Adalet Bakanlığı Teknik İşler Dairesi Başkanlığı Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü görevinde bulundu.

2007 – 2013 yılları arasında kendi firmasında projecilik faaliyetlerini yürüttü.

2013 yılından günümüze kurucusu olduğu NANO Yapı Denetim Şirketinde Proje ve Uygulama Denetçisi olarak da görev yapmaktadır.

2 Dönem Trabzon Merkez İlçe Başkanlığında ‘Başkan Yardımcılığı’ görevlerinde bulundu.

Yomra Belediye Meclisi’nde 5 yıl İmar Komisyon Başkanlığı ve Meclis Üyeliği yaptı. Aynı zamanda Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesidir.
Evli ve 3 çocuk annesidir.