Karadeniz’in muhteşem doğasında çekilen ‘Seni Seven Ölsün’ filmi oyuncuları bize filmi anlattı

Trabzon’un muhteşem doğasında çekilen ‘Seni Seven Ölsün’ filmi 21 Ekim’de sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Karadeniz’i tüm doğallığıyla anlatan ailelerin çocuklarıyla beraber izleyebilecekleri bir film olacak diyor oyuncular. Yapımcılığını NTC Medya’nın üstlendiği, senaryosunu Türkiye’nin en ünlü mizahi senaristi olan Şeyda Delibaşı’nın yazdığı ve yönetmenliğini Cem Tabak’ın yaptığı film sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor.


Oyuncuların çoğunun Karadeniz’li olmasından dolayı şiveleri oldukça orijinal. Birkaç iyi adam diye tabir ettiğim senelerdir sıkı dostlukları olan oyuncular Emre Yeşimyurt, Erkan Yüce ve sosyal medya da çektiği videolarla ortalığı kasıp kavuran Reşat Hacıahmetoğlu ile film hakkında hoş bir sohbet gerçekleştirdik. Bize filmi anlatan oyuncular gerçekten de film çekimlerinde çok güzel anılar paylaştılar. İşte gerçekleştirmiş olduğumuz o röportaj;

Çok Doğal Bir Film Oldu

TAKA ‘Seni Seven Ölsün’ filmine seyirciler neden gitsin?

Çünkü Karadeniz’de bu zamana kadar çekilmiş, bu bölgede yapılmış diğer filmlere oranla manzarası, doğası, bozulmamış yüz yıllık köy evlerinin gözlemlenmesi anlamıyla izlenebilir. Aynı zamanda komedinin mizah tarafının güçlü olması tarafından izlenebilir. Filmi yazan senarist Şeyda Delibaş kendisi bu filmi yazarken bu bölgede yaşıyormuş gibi yazmış. Filmde oynadığımız zaman sanki o anı gerçekte yaşayan insanlar gibi hissettik. Bütün A’dan Z’ye her şeyi adlık. Bu filmde en çok hoşuma giden insanların ailece izleyebilecekleri görsel anlamda gidebilecekleri bir film. Aynı zamanda dramatik sahnelerinin olduğu, gerçek aşk hikâyelerinin yaşandığı sahneleri de izleyecekler. Bununla birlikte bizim her zaman ön plana aldığımız Karadeniz’in müthiş doğasını yönetmen Cem Tabak’ın bunu müthiş bir şekilde gözlemlemesini izleyecekler. Cem Hoca’nın bir balıkçının çizmeyi ayağına geçirip dereye girmesi nasılsa kendisi de o çizmeyi ayağına geçirip dereye kadar inip, toprağa, taşa basa basa gidip oraları gözlemleyerek bu filmi çekti. İnsanlar o doğayı ve ortamı gördüğünde gerçekten bu manzaranın harika bir şekilde olduğunu ve insana nasıl bir hava katacağını görecekler. Onun için çoluk çocuk, genç yaşlı herkes gidip filmi izleyebilir.


Filmde Herkes Kendinden Bir Şeyler Görecek

TAKA: Filmde küfürlü sahneler var mı?

Küfür yok. Argo diyebileceğimiz köyde herkesin kullandığı kelimeler mevcut. Argoyu düşünebilecek şekilde kullanıldı. Ama herkesin ailesiyle çoluğuyla çocuğuyla izleyebilecekleri bir film. İzlediğinde de insanların zamanında biz de bunları yaşadık, gördük diyebilecekleri bir filmdir. Herkesi bu filme davet ediyoruz.

Sette Çok Anılarımız Oldu

TAKA: Film çekilirken başınızdan geçen ilginç olaylar var mı, bizimle paylaşır mısınız?

Emre Yeşilyurt: Bir sahnemiz vardı; ,iki ailenin karşı karşıya gelmesiyle çıkan bir kavga sahnesi vardı. Kavgada da ben gizli bir bölümde saklanıyordum. Kavga başladığı esnada da kavgaya doğru koşuyordum. Koşarken ana karakterlerden Ruhi’nin üstüne düştüm ve ısırganlar onu hep yaktı. Yandım diye bağırdı ve o sahneyi de filme koyacaklarını söylediler.


Erkan Yüce: Derelerde, dağlarda, taşlarda, köylerde, köprülerde çekilen sahnelerimiz oldu. Mesela Çamlıhemşin’de köprüden geçme sahnemiz var. O sahnede Şevket Çapkınoğluyanı başkanın özel kalem müdürü olan Necati geçmeye çok korkuyordu. Tabutu da sırtımıza alıyoruz ve onu da tabutun üstünde taşıyıp onu oradan geçiriyoruz. Mizah ve komedi burada devreye giriyor. Bir cenaze var orada ve insanlar o cenazeyi izlediği zaman insanları sürükleyecek. Çünkü o cenazeyi bir türlü gömemiyoruz. Başından sonuna kadar insanlar mizahı doya doya yaşayacak ve gülecekler. Biz çekimlerde çok zevk aldık.

Reşat Hacıahmetoğlu: Köyde en ilginç anı da ayı anısıdır. Biz çekim yaparken karşıda ayı iki tane yavrusu ile beraber geziyordu. Her sette set bölünüyordu. Çekimin en güzel yerinde ayı geldi diye oyuncular seti bölüyorlardı.

TAKA: Filmde hangi karakterleri üstleniyorsunuz?

Emre Yeşilyurt: Mahallenin gencini oynuyorum. Ama komik, her yere dahil olan, aynı zamanda internete çok düşkün, sıradan bir mahalle gencini canlandırıyorum.

Erkan Yüce: Köyün esnafı

Reşat Hacıahmetoğlu: Müzisyen

Aynı zamanda Diriliş Sanat Ekibinden olan Günen Kalfa, Nuray Taflan, Özer Faruk Usta, Merve Varoğlu da ‘Seni Seven Ölsün’ filminde rol almıştır.

TRT’ye Bir Proje Hazırlıyoruz


TAKA: Birlikte yapmış olduğunuz başka çalışmalardan bahseder misiniz?

Şu anda önümüzde hazırlığına başlayacak olduğumuz tiyatro çalışmamız var. Bunun dışında skeçler hazırlıyoruz. Aynı zamanda TRT’ye bir proje aşamasındayız. Çalışmalarımız bugün itibariyle başladı. ‘Diriliş’ ekibinden bizim haricimizde Ömer Faruk Usta ve Günen Kalfa var. Belgesel tadında kısa bir film olacak. Bunlarla birlikte kültürel bir iş yapıyoruz. Eskiden köylerimizde yaşanan ve bugün köylerimizde yaşanmayan hikâyeleri anlatacağız.

21 Ekim’de Vizyonda

TAKA: Filmin Galası ne zaman ve nerde yapılacak?

Filmin galası 12 ekim İstanbul kanyon AVM'de, 17 ekim TRABZON Forum AVM’de olacak.

Elif ÇELİK