Torul Belediye Başkanı Evren Özdemir TAKA’ya konuştu.

Gümüşhane’nin Torul İlçesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Evren Özdemir Trabzon turu yaptı. Trabzon’da Avrasya üniversitesini ziyaret eden Çay TV’de canlı yayına katılan Evren Özdemir TAKA Gazetesini de ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut ile sohet etti.

4 BÜYÜK DESTİNASYON VAR

Evren Özdemir, Su projesine odaklandıklarını söylerken, Turizmle ilgili olarak da ‘Gümüşhane’nin turizmdeki kalbi Torul. Karaca mağarası, Seyir terası, Artabel gölleri, Limni gölü gibi destinasyonları bizim sınırlarımz içinde ve büyük bir yoğunluk var dedi.

ZİGANA TÜNELİ CAN SUYU VERECEK

Özdemir, Torul şehir geçişi ve Gümüşhane Şehir geçişlerindeki tünellerin ilçeye ekonomik anlamda zarar verdiğini söylerken, Zigana tünelinin bitmesi halinde  bunun telafi edileceğini ve bölgeden Gümüşhane’ye yoğun  turist akını olacağına inandığını söyledi.

ALT YAPI ÖNEMLİ

TAKA: Sevgili Başkan 3 yılın özetini alabilir miyiz?

EVREN ÖZDEMİR: Seçimi kazandıktan 16 gün sonra daha önce ihalesi yapılmış ve başlanmamış olan Torul Kanalizasyon Projesini kısa zaman içinde bitirdik. Projenin devamı olarak yağmur suyunu da ilave ettik. İlçemizde ne yağmur ne de kanalizasyonla ilgili bir sıkıntımız yok. Çalışma yaptığımız alanların üst yapısını da bitirdik. Asfaltını, parkesini yaptık. Şehrimize yeni bir ışıklandırma sistemi getirdik. Sokak lambalarımızı değiştik. Küçük dokunuşlarla şehrimizi değiştirdik. Torul’a gelen insanlar da güzelliği görüyor.

PROJELER HIZ KESMİYOR

TAKA: Ziraat Mühendisisiniz, tarımla ilgili çalışmalarınız var. Anlatır mısınız?

EVREN ÖZDEMİR: İller Bankası destekli Sera projem vardı. Bu projemizi de 2 yıl önce tamamladık. Ürettiğimiz ürünleri ucuz bir şekilde halkımıza sunuyoruz. Domates ve salatalık hasatlarımız başladı. Bölge esnafımız ve halkımıza sunuyoruz. Kültür Mantarımız var. Kültür Mantarı üretimine devam edeceğiz. İlçe merkezinde olan hayvan pazarını DOKAP desteği ile ilçe dışında ana yol kenarına aldık. Kurban Bayramında halkımızın kurbanlıklarını kesebilecekleri bir mezbahane alanı oluşturduk.

DERELERİ TEMİZLEDİK

2016 yılında ihalesi yapılan ve şu ana kadar başlanmayan DSİ dere ıslahı vardı. 238 metre uzunluğunda bir ıslah çalışmasıydı. Biz bunu 550 metre olarak tamamladık. Görsellerle birlikte çok güzel bir alan olacak.

PARKTA STRES ATACAKLAR

TAKA: Sayın Özdemir, Sosyal projelerle ilgili neler yaptınız?

EVREN ÖZDEMİR: Torul’da ailece gidilecek bir park yoktu. Belediyemize ait bir alanda aile ve çocuk parkı çalışmalarımız devam ediyor. Bir ay içerisinde biter ve hizmete açarız. Halkımızın ailesi gidip piknik yapabileceği güzel bir alan olacak. Bütün mahallerimizde üst yapı ile alakalı ciddi çalışmalar yapıldı. Dolgu malzemeleri bitti. Asfaltlama programlarına aldık. Bir yıl içinde yolu olmayan mahallemiz kalmayacak.

TORUL’UN GELECEĞİ

TAKA: Torul’a cazibe suyu getiriyorsunuz, süreci anlatır mısınız?

EVREN ÖZDEMİR: Torul’un içme suyu yıllardır kanayan bir yaraydı ve maliyeti de çoktu. Torul’un içinde toplanan suyu Torul’un yüksek mevkilerindeki su depolarına basıp buradan dağıtım yapıyorduk. Vekillerimizin ve  İller Bankası Müdürümüzün desteği ile projemiz bitti. İhalesi oldu. Bu ay içinde yer teslimi yapılacak ve çalışmalar başlayacak. Elektriğe ödediğimiz para ile İller Bankasındaki taksitimizi ödeyeceğiz. Bu proje Torul’un geleceği, 100 yıllık projesidir.

TURİZM CENNETİ

TAKA: Başkanım Torul bir turizm cenneti..

EVREN ÖZDEMİR: Karadeniz’in, Gümüşhane’nin en çok turizm destinasyonu Torul’da. Cam terasımız, Santa Harabelerimiz, Limni Gölü, Karaca Mağarası, Altaberi Gölleri, Altınpınar Limni Gölü’müz var. Turistler geliyor. Doğalarımız çok güzel bir doğa.

GÜCÜ HİSSEDİYORUZ

TAKA: Cumhur ittifakının gücünü hissettiniz mi?

EVREN ÖZDEMİR: Cumhur İttifakının gücünü hissediyoruz. İttifak ortağı olarak katkı alıyoruz. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Sadir Durmaz’da ilimize özel ilgi gösteriyor. Kendisine gittiğimizde talepleri yakından takip ediyor. Görüşemediğimiz bakan, genel müdür yardımcısı yok. Devletimizden hibeler alıyoruz.

TÜNELLER ETKİLEDİ

TAKA: Zigana tüneli Torul’a yeniden değer katacak mı?

EVREN ÖZDEMİR: Torul’un içinden geçen tünel var. Şehre ciddi zarar verdi. Transit geçenler Torul’un içine uğrar marketinden alış veriş yapar, ekmeğini, cevizini, fasulyesini alıp devam ederdi. Şimdi Torul’a da Gümüşhane’ye de uğranmıyor. Tünellerden transit geçiliyor. Zigana Tüneli bitince Torul’a ciddi katkısı olacağını düşünüyorum. Coğrafyamızın serin havasına gelecekler. Zaman içerisinde biz de kendimizi hazırlayacağız ve ciddi katkısı olacak.

TURİZM ÖNEMLİ

Trabzon’da da bizim bölgemizde de Arap turist yoğunluğu var. Körfez ülkelerinden ciddi gelenler var. Gelsinler. Esnaf için canlılık oluyor. Esnafımız misafirlerimize duyarlı olmalıdır.

SPORA DESTEK

TAKA: Spor Özdemir ailesinin genlerinde var, futbol Torul’da canlanacak mı?

EVREN ÖZDEMİR: Spor alanında yaz okulumuzun projesi devam ediyor. Voleybol takımımız var. Çocuklarımızı sporda yetiştiriyoruz. Torul’un futbol ruhunu canlandırıyoruz. Amacımız o ruhla devam etmek. Çocuklarımızı sanal alemden uzak tutarak, spora yönlendirmek. Ciddi katılım da var. Futbol Sahamızda soyunma odalarını da yapıyoruz. Forma ve malzeme desteği de alıyoruz.

BALIKÇILIKTA ÜRETİM MAKSİMUM

TAKA: Torul ve Kürtün barajları balık ihracatının kalbi konumuna geldi, Antatır mısınız, nasıl gelişti?

EVREN ÖZDEMİR: Torul Barajında bin 800 ton balık var. Bölgede balıkçılık yapılıyor. Barajda balık Torul’da somon haline geliyor, Trabzon’da büyüyor. Ürettiğimiz balık buradan ihraç ediliyor. Lezzetli de balık. Kar suyu alan balığın tadına da doyum olmuyor. Barajlarımızda maksimum seviyede üretim yapılıyor.