Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanlığı görevi ile Türk Kızılay Trabzon Şube Başkanlığı görevinden istifa ederek, Maçka Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Dr. Oğuz Kara, “Maçka’

BİR NESLE DOKUNDUM

Maçka’da 22 yıl hekimlik yapan Kara, halktan aldığı adaylık taleplerine karşılıksız kalamadığını belirterek, “Maçka’da bir neslin tamamıyla diyaloğum var. Hemşehrilerimizden aldığım ilgi beni heyecanlandırıyor” dedi. 

MAÇKA’DAN KOPMADIM

Hayatımın bir buçuk yıl askerlik ve bir buçuk yıl mecburi hizmetin haricinde tamamı Maçka’da geçti. Maçka’dan hiç kopmadım. Aile büyüklerim hala orada. Hemşehrilerimizin, ‘Sağlıkta hizmetin yeter. Bizim Maçka’da sana ihtiyacım’ var talebine artık kayıtsız kalamadım. Geçen dönem bu taleplerden affını istedim. Bu dönem hemşehrilerimin isteğine kayıtsız kalamadım. Doğduğum topraklara, büyüdüğüm, hayatımın önemli kısmının geçtiği Maçka’mızda halkımızın hizmetkarı olmak için bir yola çıktık. 

İLETİŞİMİ İYİ BİLİRİM

Belediye başkanlığı görevi tevdiğ edilirse hiç zorlanmam. 22 yıl hekimlik yaptım. Bir neslin neredeyse tamamıyla diyaloğum var. İlçemizi karış karış biliyorum. 1996 yılında hekimliğe başladım. Bir nesle hizmet verdim. İletişim kurmayı da çok iyi biliyorum. Halkımızın talepleri olacak. Bu olmazsa olmaz. Demokrasi ve yerel yönetimlerin en önemlisi vatandaşın katılımı ile sorunları çözmek. Sağlıklı bir ilişki ve iletişimle sorunlara çok kısa süre içerisinde hakim olabiliriz. 

HEMŞEHRİLERİMİZLE YENİDEN BULUŞUYORUZ

Maçkalı hemşehrilerimzle yeniden buluşuyoruz. Gördüğüm ilgiden son derece mutluyum. Siyaseti her zaman takip eden birisiyim. Babam da siyasetin içerisinden geliyor. Kısa sürede uyum sağladım. Vatandaşımızdan aldığım ilgi beni daha da heyecanlandırıyor. 

MAKAMA DEĞER KATMAYA ÇALIŞTIM

Bulunduğum makamlardan hayatım boyunca güç almadım. Makamlara değer katmaya çalıştım. Makamla birlikte vatandaşımıza nasıl hizmet verebilirimin derdinde oldum. Bulunduğum konumlarda hep kurucu oldum. Yeniden kuruluşlarına tanıklık ettim. Hekimliğin dışında da yöneticiliğe alışkınım. Maçka Belediye başkanlığı olursa inşallah oraya da değer katacağımı düşünüyorum. 

Temayül yoklamasında arkadaşlarımızın bir çoğu ile görüşerek hasbihal olduk. Sonucu bilmiyoruz. Parti genel merkezi haklı olarak açıklamıyorlar. Vatandaşlarımızın ilgisinden de son derece memnunum. 

DERDİMİZ TURİZM

Maçka için yapacak olduğumuz işlerin önemli bir kısmı turizmi geliştirmek ve turizm alt yapısına yöneliktir. Benim doğduğum topraklar Coşandere. Sümela’nın önünden yürüme yaylaya gittiğimi bilirim. Oraları adım adım bilirim. Sümela’ya tadilatlardan dolayı ilgi azalır gibi oldu. Önceden batılı turistler çok gelirdi. Şimdi batılı turistler azaldı. Onları tekrar oraya nasıl çekebilirizle ilgili projelerim var. Batıda bir çok ülkeyi gezdim. Her şehrin kendine özgü, orayla özdezleşmiş bir müzesi var. Maçka’ya bir Sümela Müzesi yaptığımız zaman eski fotoğrafları kullanarak, o malzemeleri sergilersek o müzeyi görmek için ilçemize bir çok turist gelecek. Şu anda gelen turistlerin önemli kısmı ilçe merkezine uğramadan gidiyor. Hamsiköy, Galyan Vadilerimiz var. Kuştul ve Vazelon Manastırlarını turizme katarak turizmi çeşitlendirmeliyiz. 3 manastır bir müze ile birlikte bölgeye ciddi manada turist çekilir. Dağ yürüyüşleri ile yeni yürüyüş ve koşu parkurlarını da yapmamız lazım. Yıllar önce, Sümela’nın üstünde Çakırgöl Kayak tesisi ile ilgili çalışmalar başlatılmıştı. Yatırımcıların artık bölgeye çekilmesi gerekiyor. Bunu tek başına Maçka Belediyesi yapamaz. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ciddi çalışmalar yapılabilir. Bu çalışmalar ile Maçka’nın turizm potansiyeli 12 aya çıkabilir. Bu da Maçka’nın kalkınması için önemli bir adımdır. 

İNSANLIK ÖLDÜ

Kızılay dönemimde yurt dışında ciddi çalışmalarda bulundum. Gazze’de insanlık ölüyor. Küçücük çocuklar öldü. Babaların ölen çocuklarını alıp koklamaları içimi ürpertti. İnsanlık suçu işleniyor. 90’lı yıllardaki Bosna Hersek’teki soykırımın daha şiddetlisi yaşanıyor. Savaşta sağlık kuruluşu ve araçlara dokunulmaz. Savaş suçu işleniyor. İçimiz param parça. Televizyon bile seyredemiyorum. İçin dağlanıyor. Dünyanın bu zulme bir şekilde ‘Dur’ demesi lazım. Yazık. İnsanlık adına utanç verici. O insanlarla aynı havayı solumak beni utandırıyor. 

SAĞLIKTA ÇAĞ ATLADIK

Geçmiş dönem ile şimdiki sağlığı kıyaslamak çok zor. Maçka’da hiçbir tıbbi malzemenin olmadığı basit bir sağlık ocağında hizmet vermeye çalışıyorduk. İlkel bir ambulansımız vardı. 7/24 görev yapıyordum. Trabzon’da 18 tane devlet hastanesi var. Hepsinde 7/24 hekimlerimiz, sağlık ekibimiz hizmet veriyor. 2 tane çok üst düzey hastanemiz var. Sağlık turizmi açısından ciddi hizmetler yapılıyor. Dünyada yapılabilen her operasyon Trabzon’da yapılıyor. Hasta göçünün durduğu bir dönemdeyiz. Şehir hastanesi yapılıyor. Binanın başlangıcından itibaren arkadaşlarımızla çalıştık. Diğer şehir hastaneleri gezerek aldığımız fikirlerle Trabzon’un projesi çizildi. Şehir hastanesi bizim için gurur vesilesi. Ciddi şekilde azalan sağlık sorunları sıfıra inecek. Ona sahip çıkılması gerekiyor. 

ÖNCELİĞİMİZ MAÇKA

Maçka için önceliklerimizi belirdik, belirlemeye devam ediyoruz. Maçka’da asfalt ve beton olmamış yol kalmayacak. Alt yapı sorunlarının tamamı bitecek. Ona odaklanacağız. Maçka yazın çok kalabalık oluyor. Otoparkla ilgili sıkıntı var. Maçka için herkes bir şey yaptı. Allah razı olsun. Eksik kalan yerler var. Ulaşım master planımızı yaparak otopark sorununu mutlaka çözmemiz gerekiyor. Temmuz, Ağustos aylarında araç park edecek yer olmadığı gibi yol da tıkanıyor. Sosyal içerikli özel projelerim var. Üniversiteye giden çocukların ailelerin ciddi maddi sıkıntıları olabiliyor. Okula gidemeyenler olabiliyor. Belediye başkanı olabilirsek üniversite okuyan tüm Maçkalılara burs bağlayacağız. Adaylığımız açıklanırsa 10 burs ayarladım. İl dışında okuyan çok ihtiyaçlı 10 çocuğumuzun hesaplarına paraları yatmış olacak.