2010-2011 sezonda Orta sahada oynayan ve attığı gollerle hafızalarda kalan Jaja TAKA Gazetesine Teleröportaj verdi.

JajaCoelho, Trabzonspor’un unutulmaz yabancı oyuncularından biriydi. Trabzonspor formasını bir sezon terletmesine rağmen hiçbir zaman unutulmayacak saf bir yetenekti. 2010-2011 Sezonunda bordo mavili forma altında gösterdiği müthiş performansla takımın 82 puan toplayarak Şampiyonlar Ligine katılmasında büyük rol oynayan Brezilyalı yıldızla Trabzonspor günlerini konuştuk. Şenol Güneş’in ‘’Barcelona’da bile oynar. O, çalıştığım en iyi oyuncu’’ olarak tarif ettiği JajaCoelho Furkan Uzun’un sorularını yanıtladı.

‘TRABZON’DAYKEN EVİMDEYMİŞİM GİBİ HİSSETİM’

TAKA: Trabzonspor tarihinde iz bırakan yabancı oyunculardan birisin. 2010-2011 sezonundaki katkınız hala unutulmadı. Trabzonspor senin için ne ifade ediyor? Trabzonspor’u özlüyor musun?

JAJA: Çok fazla kulüpte oynadım. Çok fazla takımın formasını terlettim. Ama Trabzonspor beni evladı gibi karşıladı. Büyük bir hikâyeye sahip olan Trabzonspor kulübüne ve taraftarına saygım büyük. Trabzon’dayken evimdeymişim gibi hissettim. 10 sene sonra bile aile gibi hissediyorum.

“UMUYORUM BU YIL TEKRAR ŞAMPİYON OLACAĞIZ!”

TAKA: Trabzonspor’u takip ediyor musun? Ligin ilk yarısını lider bitirdiler. Eski takım arkadaşın EgemenKorkmazda kulüpte antrenör. Trabzonspor’un şampiyonluk şansını nasıl görüyorsunuz?

JAJA: Trabzonspor’u takip ediyorum. Ligde lider olduklarını biliyorum. Tanrının gücüne inanıyorum. Tekrar şampiyon olacağımızı hissediyorum. Tabi şampiyonluk için bütün takımların şansı var. Ancak en büyük şansa sahip takım Trabzonspor. Umuyorum bu yıl tekrar şampiyon olacağız ve ben çok mutlu olacağım.

“TRABZONSPOR’DAN AYRILMAYI ASLA İSTEMEDİM. “

TAKA: Jaja, Trabzonspor’dan ayrılma sürecin nasıl gelişti? Takımdan ayrılmayı istemiş miydin?

JAJA: Trabzonspor’dan ayrılmayı asla istemedim. 2010-2011 sezonunun sonunda bazı oyuncular takımızdan ayrıldı. 2-3 oyuncu Galatasaray’a transfer oldu. Ben de Galatasaray’dan teklif aldım. Başkan beni asla Galatasaray’a satmayacağını söyledi. Onlar benim hayatımı engelledi. Ancak bu, Galatasaray, Real Madrid, Barcelona veya PSG ile alakalı bir durum değil. Bana ‘’sen takımda kalırsan her şeyi düzelteceğiz’’ dediler ben de onlara takımda kalmak istediğimi osöyledim. Ama sonrasında bana ihanet ettiler! Benim de başka takımlara gitme fırsatım oldu.  Bu yüzden takımdan ayrıldım. Bana teklifler gelmişti. Başkan bana ‘’Sana gelen teklifler var. Şehir, taraftarlar ve bizler seni çok seviyoruz. Lider bir karaktersin. Takımda kalırsan her şeyi düzelteceğiz’’ dedi. Bunun için söz verdi. Ben de ona inandım, güvendim. Ama hiçbir şey yapmadı.  Bana ihanet etti. Basında da hakkımda kötü haberler çıktı ve bu hoşuma gitmedi. Ben de ülkeme gittim. Trabzonspor’da harika bir sezon geçirdim ve çok sevgi gördüm. Hakkımda çıkan haberlere çok sinirlenmiştim. Jaja’nın ne düşündüğünü kimse önemsemedi! Başkan, basında yer alan haberlerde beni satmayacağını söyledi ve bu iyi olmadı. Bazı yöneticilerle sorun yaşadım. Ama Trabzonspor ve taraftarı her zaman benim kalbimde olacak.

TAKA: Trabzonspor’dan ayrıldıktan sonra 2014 yılında Metalist formasıyla UEFA Avrupa Liginde Trabzonspor’a karşı mücadele ettin. Ne hissettin?

JAJA: Evet 2014 yılında Trabzonspor’a karşı oynadım. Benim için güzel bir duygu değildi. Bu normal bir şey. Çünkü bu duygu beni biraz yaralamıştı. Metalist’te de Trabzonspor’da da çok iyi anılarım var. Hayatımın büyük günleriydi. İyi insanlar, iyi arkadaşlar gördüm. O karşılaşmadan sonra herkesle selamlaştım. O gün, hayatımın en güzel günlerinden biriydi.

“TRABZON HALKI DÜNYANIN EN İYİ STADYUMLARINDAN BİRİNE KAVUŞTU’’

TAKA: Trabzonspor’un eski Stadı Avni Aker Stadı yıkıldı. Şenol Güneş adında yeni bir stadyum yapıldı. Yeni Stadı gördünmü?

JAJA: Evet yeni stadyumu gördüm ama hiç gitmedim. Belki bir gün beni davet ederler ve bu beni çok mutlu eder. O gün şehirdeki herkesle görüşürüm. Şenol Güneş’i tebrik ediyorum. Yüz yıl boyunca adı yaşayacak ve o bunu hak ediyor. Yeni stadyumla beraber oyuncular, Trabzon halkı dünyanın en iyi stadyumlarından birine kavuştu.

“BEN PROFESYONEL DAVRANDIM AMA BAŞKAN ÖYLE DAVRANMADI. ŞENOL GÜNEŞ ÇOK İYİ BİR İNSAN. BANA YOL GÖSTERDİ…“

TAKA:  Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Başkan Sadri Şener ile sorunlar yaşadığın söylendi. Şenol Güneş, Sadri Şener ve bu iddialar hakkında neler söylemek istersin?

JAJA: Başkan, teknik direktör veya taraftarlarla bir sorun yaşamadım. Gençtim, benim de hatalarım oldu. Ne oldu diye sorarsan gençtim, hayatın tadını çıkardım. Hiçbir oyuncuyla problemim olmadı, antrenmanlara zamanında geldim. Basında çıkan haberleri görünce sinirlendim. Hiçbir sorun yoktu. Beni bu haberler sinirlendirdi. Şenol Güneş, çok iyi bir insan. Bana yol gösterdi, hayatı keşfetmemi öğretti. Başkan da aynı şekilde bana yardımcı oldu. Son ana kadar ilişkimiz çok iyiydi. Sonrasında bazı problemler yaşandı. Başkanın benimle konuşması yeterli olacaktı. Bana ‘’takımda kal’’ veya ‘’takımdan git’’ demeleri gerekiyordu. Kızgın olduğum bir nokta var. Başkan beni aramadı. Kalmak ya da gitmek isteyip istemediğimi kimse sormadı! Basınla değil, benimle konuşmaları gerekiyordu. Ben bunları basından duymamalıydım. Gazetelere, benden kaynaklı bir sorun varmış gibi gösterdi. Kızdığım şey şu ki hiç olmayan sorunlardan bahsetti. Ben profesyonel davrandım ama başkan öyle davranmadı. Bir sezon daha kalıp kalmayacağımı sormalarını isterdim. Ya da ayrılmamı istiyorlarsa bunu bana söylemeleri gerekirdi. Dediğim gibi başkana kızdım ama onu da anlıyorum. Çünkü bu bir iş…

“EN GÜZEL GOLÜMÜ BURSASPOR’A ATTIM”

TAKA:  Trabzonspor’da oynadığın süre boyunca çok iyi bir performans ortaya koydun. En unutulmaz maçın ve golün hangisiydi?

JAJA:  Evet çok fazla iyi anılarım var. Söylemesi zor ama çok fazla gol attım. Bursa’da attığım gol en güzel goldü. O maç büyük bir maçtı ve ben büyük maçları severim. Attığım gollerin hepsi önemliydi. Ayrıca İstanbul’daki Galatasaray maçında Burak’a yaptığım asist çok önemliydi.

’HERKES O SEZON ŞAMPİYON OLDUĞUMUZA İNANIYOR!’’

TAKA: 2010-2011 sezonu hakkında neler söylemek istersin? Biliyorsun Fenerbahçe o sezonun sonunda UEFA’dan men cezası aldı ve Şampiyonlar Ligine Trabzonspor katıldı…

JAJA: Herkes o sezon şampiyon olduğumuza inanıyor. 2010-2011’de sezonun en iyisi bizdik. O sezon herkes çok mutluydu. Gerçekte ne olduğunu kimse bilmiyor. Neden şampiyonlar ligine gittik? Kupamızı neden vermiyorlar? Herkes o yıl şampiyon olduğumuzu hissediyor.

“BİR GÜN GERİ DÖNECEĞİM.”

 Jaja Teşekkür ederim. Biliyorsun biz seni hala çok seviyoruz. Sen son olarak Trabzonspor camiasına ve taraftarlarına neler söylemek istersin?

Trabzonspor taraftarına şunu söylemek istiyorum; Trabzonspor kulübü ve taraftarı her zaman kalbimde olacak ve ben bu nedenle çok mutluyum. Umarım bu sezon şampiyon olacağız. Bir gün umarım geri döneceğim. Kulübü, taraftarı göreceğim. Herkes kalbimde olacak ve senle her zaman arkadaş kalacağız (bu cümleyi Türkçe söylüyor)
FURKAN UZUN