AK Parti’nin Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Başkan Yardımcısı Abdurrahman Seymen, Ortahisar Kadın Kolları Başkanı Gülsüm İmamoğlu, TAKA Gazetesi’ni ziyaret etti.

Çebi, ziyarette yaptığı açıklamada, “Ortahisar’ı çözdük. Sıkıntı olan mahallere de girdik. Kadın kollarımız 90 bin evin kapısını çaldı. Belediyeden gelme, imar komisyonunda bulunmuş ve kent hassasiyeti olan bir adayımız var.” dedi. Çebi, AK Partinin gerçek belediyecilik yaptığını söyleyerek, “İşte Trabzon tünel akvaryum, seyir terası, Otogar, Avrasya pazarı, Ganita, Kunduracılar caddesi, Kadınlar hali, 50 yıldır yapılmamış alt yapı hepsine Ak parti dokundu ve Trabzon halkının refahı için elinden geleni yaptı.” ifadelerini kullandı.

ORTAHİSAR’I SORUNSUZ VE FARKLA ALACAĞIZ

Çebi sözlerini söyle sürdürdü: “Önümüz 31 Mart, hizmet sevdalıları AK Parti ve Tayyip beyin kazanmasını istiyor ama İsrail ve Ermenistan dostları kaybetmesin bekliyor. İnşallah bu seçimden de zaferle çıkacağız. Trabzon’u gezdik. Vatandaşlarımızla konuştuk. Emekliler ile konuştuk. Bize ne derseniz deyin ama sandığa gidince oyu hizmete verin dedik. Sandıkta hesaplaşma Trabzon’a kaybettirir. Ve halkımızdan aldığımız sinerji de Ortahisar’ı sorunsuz ve farkla alacağımız şeklinde.”

 ALGILARI YIKTIK

TAKA: Sayın Çebi sahayı nasıl gördünüz?

SELAHATTİN ÇEBİ: Adayımız biraz geç açıklandı. CHP’nin sahada olmasından kaynaklı bir algı oluştu. Mekanın sahibi gelince algı ortadan kalktı.  

HİZMETİN ADRESİYİZ 

TAKA: Teşkilatlarda Ortahisar’ı alma azmi var mı?

SELAHADDİN ÇEBİ: Ortahisar ilçemizde adayımız Ergin Aydın sahaya çıktı. Biz de teşkilatlar olarak tam kadro sahadayız. Vatandaşımızdan ilgi ve teveccüh görüyoruz. Halkımız belediyecilik deyince akla AK Parti’nin geldiğini biliyor. Hizmetin adresi AK Parti’dir. Ülkemizde belediyecilik anlamında CHP’li belediyelerin hiçbir başarısı olmadığını görüyoruz. AK Parti hizmet anlamında ise ciddi başarılar ortaya koymuştur.

KENDİMİZLE YARIŞIYORUZ

TAKA: Gerçek belediyecilik sloganınız tuttu mu?

SELAHADDİN ÇEBİ: AK Parti belediyecilikte kendi ile yarışıyor. Bir tarafta hezimet bir tarafta hizmet. Bir tarafta heykel bir tarafta tünel akvaryum. Bir tarafta Ganita, bir tarafta çöp, moloz, temel kapatma törenleri. Belediyeciliğin AK Parti’nin işi olduğunu halkımız biliyor.

ADAYIMIZ TECRÜBELİ

TAKA: Ergin Aydın Trabzon’dan bir süre ayrı kaldı, o sorunu kırdı mı?
SELAHADDİN ÇEBİ: Geçmiş dönemde Ortahisar belediyemiz bir çok projeye imza atmıştır. Vatandaşımızın hafızasında olumlu karşılığı var. Adayımız Ergin Aydın, inşaat mühendisi ve belediyecilikte tecrübeli. Şehrimizin evladı. Halkımız kararını vermiş, heyecanla sandığı bekliyor. Seçimi büyük bir oy farkı ile kazanacağız. 

BUGÜN ESENYURT YARIN NERESİ?

TAKA: Seçim çalışmalarında seçmen en fazla neyi söylüyor? 

SELAHADDİN ÇEBİ: DEM Parti ile yapılan iş birliğine şehrimiz rahatsız. ‘DEM Partililere kapıyı kapatacağım’ diyen Afyon belediye başkan adayının aforoz edilmesinden hepimiz rahatsız olduk. DEM Parti ile mücadelemizi hepimiz biliyor. Bugün İstanbul’u almak için Esenyurt’u verenler yarın Türkiye’yi almak için İstanbul’u verir. 2 gün önce DEM Partili belediye başkan adayı özerklik ve bölünmekten bahsediyor. Niyeti ap açık ortada. Kandil’e selam yollayanlara vatandaşımız da rahatsız.

GELECEĞİMİZ İÇİN SANDIKTAYIZ

TAKA: Milli yatırımlar Ortahisar’da size yönelik ilgiye katkı yapıyor mu?

SELAHADDİN ÇEBİ: Yerel seçim. Belediye başkanlarımızı seçeceğiz. Siyasi parti olarak büyük bir seçim. Bu Ortahisar’ın seçimi, Trabzon’un seçimi. Cumhur ittifakının seçimidir. Milletimizin geleceği için sandığa gidiyoruz. O sandık zarfla, pusulayla oluşmuyor. Sandıkta şehir hastaneleri var, KAAN var. İHA, SİHA var. Milli savunma, TOGG var. Karabağ destanını yazdığımızda Sezgin Tanrıkulu İHA ve SİHA’ya lanet okudu. Karabağ destanını yazdığımız gibi Rabbim inşallah Gazze destanını da bize nasip edecek.

MÜCADELE EDECEĞİZ

TAKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan bu seçimi de kazanabilecek mi?

SELAHADDİN ÇEBİ: Dünyada adaletin adresi Recep Tayyip Erdoğan. Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimden güçlü çıkmasını istiyoruz. Seferberlik ilan ettik. Tüm ekibimizle sahadayız. Konutlara giriyoruz. Teşkilatımızla alanlardayız. Biz bu seçime belediye seçimi olarak bakmıyoruz. Tayyip Erdoğan’ın güçlü çıkmasından rahatsız olanlar olacak. Mücadelemiz sürecek. 

NOKTA ATIŞ YAPIYORUZ

TAKA: Hangi mahallelerde zorlandınız?

SELAHADDİN ÇEBİ: Stratejik çalışmalarımızı yapıyoruz. 86 mahallemizin 83’ünde açık ara öndeydik. 3 mahallede karşı ittifak öndeydi. Yıllarca geride olduğumuz mahallelerde genel seçimlerde öne geçtik. Trabzonlunun ruhu Cumhur İttifakı ile bütünleşiyor. Trabzonlu kimliği bu coğrafyanın hamuru, cumhur ittifakı ile birleşiyor. Yaptığımız hizmetlerin de karşılığı var. 

ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR

TAKA: Zorluoğlu aday gösterilmedi, neler söyleyeceksiniz?

SELAHADDİN ÇEBİ: Trabzon Büyükşehir belediye başkanımız Murat Zorluoğlu’na teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Yaptığı hizmetler ve projelere halkımız bakıyor ve ‘Yaparsa AK Parti yapar’ diyor. CHP’li hiçbir belediye bu kadar proje ve açılış yapamaz. Halkımız da kentimize yapılan alt ve üst yapıları görüyor. Görsel anlamda da muhteşem eserler yapıldı. Halkımız takdir ediyor. 

SANDIKTAN GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ

TAKA: Emekli dertli, sahada neler söylediler?

SELAHADDİN ÇEBİ: İftarlarda kalabalık toplulukla bir arada oluyoruz. Heyecanla bizi karşılıyorlar. Sitem var. O da olacak. Onu da söylüyorlar. ‘Sitemimiz size ama sandığa yansımayacak’ diyorlar. Vatandaşımızla hasbihal ediyor ve anlatıyoruz. CHP’li Hatay belediye başkanı ‘Bu depremin altından hiç kimse kalkamaz. Tek bir kişi kalkar Recep Tayyip Erdoğan’ dedi. 

YAPTIKLARIMIZI HAYAL EDEMEZLER

Muhalefetin hayalleri bizim yaptıklarımıza erişemez. Mümkün değil. Rüyalarında görseler inanamazlar. Şehirleri imar ettiğimiz gibi gönülleri de imar ediyoruz. Bu seçim coğrafyanın, İslam aleminin seçimidir. Miting günü ve saati alamayan partiler var. Genel başkanları gelecek miting saati belli olmuyor. 

ÇANAKKALE RUHU

TAKA: Çanakkale şehitlerini andık, Cumhuriyet onlar sayesinde var?

SELAHADDİN ÇEBİ: Cumhur İttifakı sıradan bir ittifak değil. Türkiye Cumhuriyetinde gelmiş geçmiş en kutsal ittifaktır. Milletin ta kendisidir. Çanakkale’dir, Sakarya’dır, 15 Temmuz’dur, Misak-ı Millidir. 15 Temmuz’dan sonra Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli milletimizin geleceği noktasında ciddi adımlarla bir araya geldiler. Şehitlerimize minnet duygularımı ifade ediyorum. Çanakkale destanı bizi biz yapan destan. Aynı duygularla kurulan Cumhur İttifakı, aynı duygularla yazılan 15 Temmuz. Ülkemiz büyük bir medeniyettir. Çanakkale destanını yazan kahramanlarımıza başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Allah’tan rahmet diliyorum.