Bu hastanede çalışan Fizyoterapist Dr. Gülnarə Nuruzadə (54), Prof. Dr. Tekinbaş’a akciğerinde bir kitle olduğunu, Danimarka gibi gelişmiş ülkeler dâhil yaklaşık 10 sağlık merkezine başvurduğunu ancak tanı konulup tedavi olamadığını iletti. Akciğerinde iyi huylu bir tümör olduğu söylenen Nuruzadə, kontrol amacıyla yaptırdığı tahlillerde, tümörün zamanla büyüdüğünü öğrenince kanser olduğunu düşünerek Prof. Dr. Tekinbaş’a muayene olmak istedi. Muayene sonucunda kanser olmadığı anlaşılan hastaya Prof. Dr. Tekinbaş tarafından “Kist Hidatik” tanısı konuldu ve Trabzon’da ameliyat teklif edildi. 

Akçaabat Belediye Meclisi Mayıs Ayı İkinci Oturumu Gerçekleşti Akçaabat Belediye Meclisi Mayıs Ayı İkinci Oturumu Gerçekleşti

Hasta, ailesinin önceki yıllarda yurtdışında yaşadığı tedavi sorunları nedeniyle ülke dışına çıkmak istemediğini belirterek tedavinin Bakü’de yapılmasını rica etti. Bunun üzerine ameliyatın Bakü’deki MedEra Hastanesi’nde yapılması planlandı. Prof. Dr. Celal Tekinbaş liderliğindeki Prof. Dr. Atila Türkyılmaz ve Ameliyathane Teknisyeni Emrah Kerim’den oluşan ekip, Trabzon’dan Bakü’ye giderek “TorakoskopikKistektomi” ameliyatını başarıyla gerçekleştirdi. Kardeş Azerbaycanlı doktor ve sağlıkçıların da refakat ettiği ameliyat sonucunda hasta sağlığına kavuştu.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU