Limon suyu, temizlikte sıkça kullanılan doğal bir ürün olsa da her yüzey için uygun değil. Özellikle asidik yapısı nedeniyle bazı yüzeylerde aşınmaya ve renk değişimine neden olabilir. Bu nedenle limon suyu kullanmadan önce yüzeyin limon suyuna karşı dayanıklı olup olmadığını kontrol etmek önemlidir.

Bazı yüzeyler, limonun asit yapısına dayanıklılık göstermiyor. Özellikle hassas yüzeyleri limonun suyundan korumamız gerekiyor. İşte şu yüzeylerden limonu uzak tutmalıyız…

2 Şarta Uyanlar Listeye Girdi! Tablodaki 18 Hastalığı Geçiren Direkt Emekli Olabiliyor 2 Şarta Uyanlar Listeye Girdi! Tablodaki 18 Hastalığı Geçiren Direkt Emekli Olabiliyor

DEMİR DÖKÜM TAVALAR

Dayanıklılıklarıyla bilinen demir döküm tavalar ne yazık ki limonla aşınabiliyor. Yüzeylerini limon suyuyla silmemelisiniz. İçeriğindeki asit, demir döküm tavanın yüzeyinde paslanmalara neden olabilir.

MERMER TEZGAH

Dekoratif açıdan hoş görünen mermer veya granit tezgahlar, aşındırıcı özelliği bulunan limon suyuna dayanmayacaktır. Yüzeyi zarar görsün istemiyorsanız mutlaka uzak tutun.

PARKE ZEMİNLER

Parkeler de limon suyunun asidinden zarar görecektir. Parke temizliğinde limon suyu kullanmak gibi bir hataya sakın düşmeyin.


AHŞAP KESME TAHTALARI

Kesme tahtalarının ahşap olanları, limon suyunun içerisindeki aside dayanamayıp aşınır. Gözenekli yapısı zarar gören bu kesme tahtaları içerilerinde bakteri barındırmaya açık hale gelirler. Bu konuda plastik kesme tahtaları da aynı etkiyi göstereceğinden limonunuzu cam kesme tahtasında dilimleyebilirsiniz.

KROM KULPLAR

Evde kromdan yapılma musluk başlıklarınız, dolap kapağı kulplarınız varsa buralardan da limonu uzak tutmalısınız. Krom, limon suyundan zarar görerek rengini kaybedecektir. Bu da geri dönülemez bir tepkimeye neden olur.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ