Ziyarete DOKAP Başkanı Hakan Gültekin de katıldı. Toplantıda Giresun'daki sanayi projeleri ve Organize Sanayi Bölgeleri konuları ele alındı.

Görüşme sırasında Giresun'da kuruluş işlemleri tamamlanan, ancak kamulaştırma ve altyapı yatırım süreçleri beklenen 3. ve 4. Organize Sanayi Bölgeleri gündeme geldi. Hasan Çakırmelikoğlu, bu bölgelerin 2024 yılı içinde yatırım programına alınmasını beklediklerini ifade etti. Ayrıca, bölgeye olan ciddi sanayici taleplerini vurgulayarak bölgenin kalkınması için stratejik yatırımların hayata geçmesini arzuladıklarını belirtti.

Pandemi Trabzon Üniversitelerinde Öğrenci Sayısını Etkiledi Pandemi Trabzon Üniversitelerinde Öğrenci Sayısını Etkiledi

Toplantıda ayrıca, fizibilite çalışmaları tamamlanan ve şu anda Bakanlık gündeminde olan Şebinkarahisar-Alucra-Çamoluk bölgelerini kapsayacak 5. Organize Sanayi Bölgesi'nin de önemi vurgulandı. Bu yeni Organize Sanayi Bölgesi'nin Kelkit Havzası potansiyelini harekete geçireceğine dikkat çekildi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bölgenin kalkınması için Organize Sanayi Bölgelerinin önemli bir yatırım aksı olduğunu belirten Başkan Hasan Çakırmelikoğlu, bu potansiyelin dikkate alınarak sürecin hızlandırılmasını talep etti.

Toplantıda, KOSGEB Giresun İl Müdürü Yasin Sefer ve DOKA Giresun İl Koordinatörü Murat Aladağ da hazır bulundu. Giresun'daki sanayi ve kalkınma projelerine yönelik iş birliği ve çözüm önerileri konusunda verimli bir görüşme gerçekleştirildi.
TAKA/NURGÜL GÜNAYDIN

Editör: Doğukan ÖZKURT