İstanbul Sanayi Odası'nın düzenlediği "Türkiye'de Sanayinin Sigortalanması ve Çözüm Önerileri" başlıklı toplantıda, sanayi sektöründe sigorta konusunda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. İşte toplantıda dile getirilen önemli noktalar:

Sanayinin Güvence Altına Alınması:

  • Toplantıya katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, firmaların ticari ve sınai faaliyetlerinde karşılaşabilecekleri riskleri etkin bir şekilde yönetebilmek için sigorta korumasına ihtiyaç duyduklarını belirtti.
  • Yılmaz, özellikle deprem felaketlerinin ardından sigorta yaptırmamanın veya yetersiz sigorta teminatı almanın sanayicilere ağır maliyetler getirdiğini vurguladı.
  • Sanayi sektöründe sigortacılık anlayışının sadece hasar ve kayıpların ortaya çıktığı durumlarda değil, tüm iş süreçlerinde güvence mekanizması olarak kullanılması gerektiğini ifade etti.

Ortak Akıl ve İşbirliği Önemi:

  • Yılmaz, sanayi sektörünün sigortacılık sektörüyle ortak akıl ve işbirliği içinde olmasının önemine vurgu yaparak, "Sanayi üretiminde devamlılık esastır. Sanayi işlemeli, tezgah dağılmamalı" dedi.

Risk Yönetimi ve Önlemler:

Parası faizde olana müjde gibi haber: Alacakları para açıklandı Parası faizde olana müjde gibi haber: Alacakları para açıklandı
  • Yılmaz, kriz yönetmek istenmiyorsa öncelikle risklerin yönetilmesi gerektiğini belirtti. Kamu olarak süreci yakından takip edip gerekli önlemleri alacaklarını söyledi.

Öngörülebilirlik ve İstikrar:

  • Yapılan reformlarla ekonomideki belirsizliklerin ortadan kaldırılarak öngörülebilirliğin sağlandığını ifade eden Yılmaz, sanayi ve sigortacılık sektörleri için daha istikrarlı bir ortamın oluşacağını belirtti.

Sigortasızlaşma Riski ve Çözüm Arayışları:

  • İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, sigortanın reel sektör için sadece potansiyel riskler karşısında bir masraf değil, aynı zamanda riskler realize olduğunda firmayı koruyacak bir kaynak olarak görülmesi gerektiğini belirtti.
  • Bahçıvan, sanayinin sigortalanmasında yaşanan sorunların giderek arttığını ve bu durumun Türk sanayisini sigortasızlaşma riskiyle karşı karşıya bıraktığını dile getirdi.

Sanayinin güvence altına alınması ve sigorta konusundaki sorunların çözüme kavuşturulması için ortak akıl ve işbirliği çağrısı yapılan toplantı, sektör temsilcileri arasında önemli bir platform oluşturdu.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT