Antalya'da Türk Müşteriye Ayrımcılık: "Milliyet Farkı Ücreti"! Antalya'da Türk Müşteriye Ayrımcılık: "Milliyet Farkı Ücreti"!

İstanbul Şile ilçesinde 30 Kasım tarihinde yaşanan olayda, 18 yaşındaki S.M. adlı genç kız, bel ağrısı nedeniyle hastaneye gitmişti. Genç kız, fizik tedavi doktoru Suat A.'nın odasında elle muayene sırasında tuhaf davranışlar sergilediğini fark etti. Doktorun fiziksel temaslarının artması ve iltifatlarında bulunması sonucu genç kız, doktorun sapık olduğunu anladı ve annesine durumu anlattı.

Anne A.Y., CİMER ve savcılığa başvurarak olayı ihbar etti. Genç kız ifadesinde, doktorun kendisine cinsel istismarda bulunduğunu belirtti. Doktor Suat A., ise iddiaları reddederek muayene esnasında fiziksel temas olmadığını savundu.

Savcılık, doktor hakkında 'Çocuğun Cinsel İstismarı' suçu kapsamında 21 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame düzenledi. İddianamede, kız çocuğunun akıl sağlığının yerinde olduğu ve herhangi bir sorunun olmadığı vurgulandı. Doktorun cinsel istismar amaçlı davrandığına dikkat çekildi.

Daha önce de benzer suçlamalarla 3 ayrı dava açılan doktor, mahkemede cinsel istismar eylemi gerçekleştirdiği gerekçesiyle 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu son kararla birlikte sapık doktor, suçlamalarından dolayı hüküm giymiş oldu.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Ayşe Sancak