Yeni nesil otomobillerin vazgeçilmezi olan elektrikli araçlar ne kadar güvenli. Almanya’nın Stutgard şehrinde şarz dolumu sırasındayken bir arac bir anda patlayarak alev topuna döndü. Şarj sırasındayken elektrikli otomobilin bomba gibi patlaması sürücüleri endişelendirdi.

Meydana gelen trafik kazasında 7 kişi yaralandı
Meydana gelen trafik kazasında 7 kişi yaralandı
İçeriği Görüntüle

Uzmanlar şarj esansında batarya hücrelerinin aşırı ısınması, üretim hataları, hasarlı veya sertifikasız şarj cihazlarının kullanılması ve kazalar sonucu zayıflayan batarya yapısının iç basıncı hızla artırarak patlama ve yangına yol açabileceğini vurguluyor.

Ayrıca güvenlik konseptlerinin ve elektrikli araç sistemlerinin geliştirilmesi ile elektrikli araçlara ilişkin riskler azalıyor ancak bataryaların koşullara bağlı olarak patlamaya eğilimli olduğu unutulmamalı deniliyor.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT