Törende, SBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın ve KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı gibi önemli isimlerin yanı sıra sağlık sektöründen birçok önemli isim bir araya geldi.

SBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın, yaptığı konuşmada, SBÜ'nün kuruluşunun KTÜ gibi köklü bir üniversitenin sağlık, eğitim ve altyapısından faydalandığını vurguladı. Aydın, sağlık çalışanı yetiştirmenin önemine değinerek, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkür etti.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ise Türkiye'nin sağlık sisteminin Kovid-19 dönemindeki gücünün altını çizdi ve bu süreçte üniversitelere önemli görevler düştüğünü belirtti.

Yeni Zigana Tüneli: Dört Mevsim Kesintisiz Ulaşım Yeni Zigana Tüneli: Dört Mevsim Kesintisiz Ulaşım

Törende, Trabzon Sağlık Müdürü Hakan Usta ve SBÜ Trabzon Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Aksoy'un da konuşmaları yer aldı. Dereceyle fakülteyi kazanan ilk üç öğrenciye ödüllerin verilmesi ve akademik yükselme belgesi almaya hak kazanan 46 kişiye belge verilmesi törenin önemli anlarından biriydi. Ayrıca, 9 kişiye de cübbe giydirildi. Bu etkinlik, SBÜ ve KTÜ arasındaki işbirliğinin önemini bir kez daha vurguladı.

Editör: Birol Sancak