Bugün saat 11.00’de gerçekleştiren ilk oturumda çoğunluk sağlanamazken kongrenin ikinci oturumu 28 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Kırmızı-Beyazlı kulüp için birçok başkan adayının adı geçerken sadece mevcut yönetici Cemil Bektaş, adaylığını açıklayan isim oldu.

Başkan Turgut: “Rizespor Ne Kadar Bizimse Çayelispor da Pazarspor da Bizimdir”
Başkan Turgut: “Rizespor Ne Kadar Bizimse Çayelispor da Pazarspor da Bizimdir”
İçeriği Görüntüle

Daha önce adaylığını yapacağı basın toplantısıyla açıklayacağını ifade eden Mehmet Altun, bu kararından vazgeçti. Kurucu başkan Erkan Kaynar ise göreve hazır olduğunu açıklamasına rağmen henüz adaylığını net bir dille ifade etmedi. 28 Haziran’da yapılacak olan ikinci kongre öncesi ise gözler mevcut tek aday Cemil Bektaş’a çevrildi. Bektaş’ın şehrin önde gelen isimleriyle yaptığı görüşmede olumlu sonuçlar aldığı öğrenildi.

Bektaş-5

Diğer İsimler Geri Adım Attı

Öte yandan Sebat Gençlikspor’da gözlerin çevrildiği bir başka isim ise hem ilçenin hem kulübün ağabeyi konumundaki VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih. Kırmızı-Beyazlı kulübe hem maddi hem de manevi olarak desteğini sürdüren Üstünsalih, şu an için kongre adına doğrudan destek açıklaması yapmasa da Cemil Bektaş’ın başkan adaylığını desteklediği öğrenildi. Üstünsalih ile görüşme gerçekleştiren Bektaş da görüşmeden olumlu bir sonuçla çıktı. Şu an için tek adaylı bir seçim gözükürken 28 Haziran’a kadar olan süreçte gelişmeler takip edilecek. Cemil Bektaş’ın kongreye tek aday olarak girmesi beklenirken önemli bir desteği de arkasına aldığı öğrenildi. Üstünsalih ve Bektaş’ın görüşmesi kongrenin yönünü belirlediği belirtildi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN