Türkiye Gençlik Vakfı'nın öncülüğünde, Milli İrade Platformu tarafından düzenlenen 'Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet' etkinliği, yeni yılın ilk saatlerinde Türkiye'den güçlü bir mesajın dünyaya iletilmesine vesile oldu. On binlerce katılımcı, sabah namazında camilerde bir araya gelerek, Milli İrade Platformu'nun çağrısıyla tarihi bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Organizasyona 308 sivil toplum kuruluşu katılarak, Türkiye'nin birlik ve beraberlik ruhu bir kez daha ortaya kondu. İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Şehitlerimizi rahmetle anmak, İsrail'i lanetlemek için buradayız" ifadelerini kullandı. Ayasofya Cami'nin prangalarının kırılmasının Filistin için de bir ilerleme olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Katil İsrail'i lanetleyelim, şehitlerimizin anısına sahip çıkalım" dedi.

Yürüyüşe, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST ile Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe gibi birçok milletvekili ve ilçe belediye başkanı ile siyasi partilerin temsilcileri de katıldı. Türkiye, bu büyük yürüyüşle hem PKK terörünü hem de İsrail zulmünü kınayarak, dünya kamuoyuna güçlü bir mesaj gönderdi.

TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak