Gül ve karanfil seralarında çalışan çiçekçiler, gelen siparişleri yetiştirmek için büyük bir çaba harcıyor. Ülkenin dört bir yanından gelen talepleri karşılamak için gece gündüz demeden çalışan çiftçiler, geçen yılın buruk geçen Sevgililer Günü'nden sonra bu yıl için beklentilerini yüksek tutuyor.

Mezatta adedi 75 lira ile 150 lira arasında değişen gülün 20'li demeti 500 liradan alıcı bulurken, karanfilin 20'li demeti ise 50 liradan satılıyor. Bu fiyatlar, çiçek üreticileri için umut verici olsa da talep arttıkça fiyatların da yükseldiği görülüyor.

Heyecanla Beklenen: Zeytin Ağacı'nın 2. Sezonu Geliyor! Ne zaman, Nerede? Heyecanla Beklenen: Zeytin Ağacı'nın 2. Sezonu Geliyor! Ne zaman, Nerede?

İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış, gül fiyatlarının az olmasından kaynaklı olarak yükseldiğini belirtirken, çiçeklerin kalitesinin gayet iyi olduğunu vurguladı. Çiçeklerin mezatlarda açık artırma ile satıldığını ifade eden Kış, ne kadar çok talep olursa fiyatların da o kadar arttığını dile getirdi.

Sevgililer Günü için çiçek alacaklara seslenen çiftçiler, ellerini çabuk tutmaları gerektiğini belirtiyor. Özellikle gülün erken açması nedeniyle piyasada gül sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken üreticiler, kaliteli çiçeklerin önceden satıldığını ifade ediyor.

Çiçek alırken yaprakların taze olmasına dikkat çeken üreticiler, en taze çiçeklerin bahçede olduğunu belirtiyor. Çiçeklerin müşteriye ulaşana kadar uzun bir süreçten geçtiğine işaret eden çiftçiler, taze çiçekleri tercih etmenin önemini vurguluyorlar.

TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Ayşe Sancak