1970 yılında Ulu Cami'den sökülüp adını taşıyan saat kulesine yerleştirilen bu tarihi eser, bir aile tarafından 4 kuşaktır özenle bakımı yapılarak günümüze taşındı.

Detaylar:

Tarihi Ulu Cami'den Saat Kulesine: Siirt'in tarihi Ulu Cami'sinde yer alan 1000 yıllık saat, aile tarafından 5 yıl süren titiz bir bakım ve onarım sürecinin ardından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki saat kulesine yerleştirildi.

Gönüllü Bakım ve Onarım: Saatin bakım ve onarımını gönüllü olarak üstlenen Özcan Özel, her gün saatle ilgileniyor. Eski bir sanat eseri olan saate, adeta bir bebek gibi özen gösteriyor. Saatin çalışma düzenini sağlamak için her gün bakımını yapıyor ve onarımlarını gerçekleştiriyor.

Siirt'in Sembolü: Siirt'te sembol haline gelen bu tarihi eser, 80 basamaklı ve içi dar olan kuleye yerleştirildi. Herkesin ilgisini çeken bu antik saat, kentin önemli tarih izlerini günümüze taşıyor.

Ankara Başkent Trabzon Günleri’nde hafta sonunda büyük yoğunluk yaşanıyor Ankara Başkent Trabzon Günleri’nde hafta sonunda büyük yoğunluk yaşanıyor

Geleneksel Bakım Ustası: Saatin bakımını babasından öğrenen Özcan Özel, aile geleneğini devam ettirerek bu önemli tarihi eserin her yönüyle ilgileniyor. Saatin ağırlıklarını her gün düzenli olarak kurarak, günümüze kadar ulaşmasını sağlıyor.

Geleceğe Taşınan Tarih:

Siirt'in sembolü haline gelen bu antik saat, tarihi ve kültürel mirası gelecek nesillere taşıma misyonunu sürdürüyor. Geleneksel bakım ustası Özcan Özel, geçmişin izlerini geleceğe taşımaktaki sorumluluğunu büyük bir özveriyle yerine getiriyor.
İHA

Editör: Ayşe Sancak