Sezonun En Etkili İsimlerinden

Siyah Beyazlı ekipte transfer hareketliliği yaşanıyor. Beşiktaş en son Trabzonspor'da kiralık olarak forma giyen ve çok iyi bir sezon geçiren Simon Banza'yı gündemine aldı. Siyah-beyazlı ekipte transfer kurmayları, Portekiz temsilcisi Braga ile masaya oturdu ve transfer için çok sıkı pazarlık süreci resmen başladı.

Braga, 28 yaşındaki Demokratik Kongolu golcüsü için kapıyı 15 milyon euro'dan açtı oyuncu için Trabzonspor’da 25 milyon euroya serbest kalır maddesi bulunuyordu. Beşiktaş 15 milyon euroyu oldukça yüksek buluyor. Siyah-beyazlılar, bonservis konusunda uzlaşma sağlanamaması halinde Trabzonspor’un yaptığı gibi kiralama formülünü devreye sokmayı planlıyor. Braga'nın geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Banza'yı gelecek sezon planları arasında düşünmemesi, Beşiktaş'ın elini pazarlık masasında güçlendirdiği belirtiliyor.

Kariyerinde Birçok Ülke ve Kulüp Var

Trabzonspor'dan Kaptan'ın Transfer İddialarına Net Yanıt; Doğan Resti Çekti!
Trabzonspor'dan Kaptan'ın Transfer İddialarına Net Yanıt; Doğan Resti Çekti!
İçeriği Görüntüle

Simon Banza, bu sezon Trabzonspor'da 39 karşılaşmada forma şansı bulurken Demokratik Kongolu santrfor bu müsabakalarda 22 gol ile 7 asist üreterek 29 gole direkt etki etti. Avrupa’dan da taliplileri olan 28 yaşındaki golcü oyuncunun Türkiye'ye ve Süper Lig'e alışkın olması, Beşiktaş adına pozitif olarak görülüyor.

Creil altyapısında yetişen Demokratik Kongolu forvet Simon Banza daha sonra Chantilly, AS Beziers, Titus Petange, Famalicao, Lens ve Braga gibi takımlarda forma giydi ve Trabzonspor’a kiralık olarak imza atmıştı.

Muhabir: AYTEKİN AKAY