Sinop'un Akliman sahili açıklarında meydana gelen üzücü bir kaza sonucu, 56 yaşındaki Araklılı balıkçı Engin Çebi hayatını kaybetti. Olay, denizde balıkçılık yapan Çebi ve arkadaşları tarafından çektikleri balık ağı sırasında gerçekleşti.

Balık ağı çekerken, ağa takılan bir kütük yüksekten düşerek Engin Çebi'ye isabet etti. Bu trajik olay sonucu Engin Çebi ağır bir şekilde yaralandı. Olayın hemen ardından arkadaşları tarafından yardım çağrısı yapıldı ve Çebi, acil olarak Sinop Atatürk Devlet Hastanesine sevk edildi.

Asgari trafik şartını yerine getiremeyen 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı Asgari trafik şartını yerine getiremeyen 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı

Ancak tüm müdahalelere rağmen, Engin Çebi'nin hayatı kurtarılamadı ve yaşamını kaybetti. Denizde çalışan balıkçılar için her zaman riskler taşıyan bir meslek olduğu göz önüne alındığında, bu tür talihsiz kazaların önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması önemlidir.

Engin Çebi'nin ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerken, bu tür trajik olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Balıkçılarımızın güvenli bir şekilde çalışabilmesi için gerekli güvenlik önlemlerinin titizlikle uygulanması büyük bir öneme sahiptir.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT