İŞTE O DİLEKÇE

‘Orman Bölge Müdürlüğüne, Yetki alanınızda bulunan SİSDAĞ yaylası Sandıklı gölü mevkini Mesire alanı olarak planladığınızı ve North Enerji Turizm SAN. Tesisler yapıp işletmek için kiraladığınızı bölge halkı olarak öğrenmiş olmaktayız.


 
KORUNUP KOLLANDI

Sisdağı Yaylaları talan edilip ücret karşılığı ev yapımı için arsalar satılıp usulsüz gelirler elde edilirken, Sandık gölü mevkiindeki halka kapalı, parası olan açık Mesire alanı olarak belirlediğiniz alanı o çevredeki yayla yapan hane sakinleri tarafından korunup kollanıp, talan ettirilmeyip, ev yaptırılmayıp işgal ettirmeyi önleyen halkı hiçe sayıp mesire alanı olarak düşünülen arazide çalı çilek, çoban çileği, ahududu çileği, yer çileği, salep, sarı kantaron çiçeği, kekik, aslan pençesi, soğan yumrulu çiçek çeşitleri, sümbül çiçeği vs. bir çok endemik bitkilerin yetiştiği cennetin bir köşesidir. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Örnek Gösterildi! Trabzon Büyükşehir Belediyesi Örnek Gösterildi!

OBA SAKİNLERİ RAHATSIZ

Çevresinde konaklayan halk bu alanın doğallığını korumuştur. Bu alanda yapılması tasarlanan yapılar yukarıda saydığımız endemik bitki çeşitlerini ve muhteşem görüntüyü yok edeceğinden çevrede yaşayan Oba sakinlerini rahatsız ve huzursuz edeceğinden doğal tabiatın bozulmaması için Mesire alanı proje kapsamının iptal edilip her kesimden halkın kullana bileceği, doğallığı ile kalmasını bölge halkı olarak arz ve talep ediyoruz.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak