Trendyol Süper Lig'in bitimine bir maç kala 50 puanla 9. sırada yer alan Çaykur Rizespor, sezon boyunca iç saha ve deplasman performanslarıyla dikkat çekti. İç sahada topladığı 38 puanla başarılı bir grafik çizen Rizespor, deplasman maçlarında ise sadece 12 puan toplayabildi.

Sezona süper bir başlangıç yapan Yeşil-Mavililer, ilk 3 deplasman maçında Adana Demirspor’a mağlup olup Trabzonspor ve Konyaspor gibi zorlu rakiplerden 3’er puan kopararak büyük bir başarı elde etti. Ancak bu başarılı başlangıcın devamını getiremeyen Rizespor, sezonun kalan deplasman maçlarında yalnızca ligin ikinci yarısında İstanbulspor karşısında galibiyet elde edebildi.

5 Maçta 2 Puan Aldı

Çaykur Rizespor, iç saha ve deplasman maçlarında farklı performanslar sergilese de genel olarak başarılı bir sezon geçirdi. Süper Lig’e yeniden yükseldiği bu sezonda tarihindeki en rahat sezonlarından birini geçiren Rizespor, uzun süre üst sıralarda yer alarak Avrupa için iddiasını sürdürdü. Ancak son 5 maçlık periyotta alınan 2 beraberlik ve 3 yenilgi, 13 puan kaybına neden oldu ve bu kayıplar, Yeşil-Mavililerin Avrupa hevesini gelecek sezona bırakmasına yol açtı.

"Samsunspor'u Türkiye'nin 5. Büyük Takımı Yapacağız!" "Samsunspor'u Türkiye'nin 5. Büyük Takımı Yapacağız!"

Umutlar Gelecek Sezona

Sezon boyunca sergilediği performansla taraftarlarına umut veren Çaykur Rizespor, son haftalardaki düşüşle Avrupa hedefine ulaşamadı. Yeşil-Mavililer, gelecek sezon daha güçlü bir şekilde Avrupa mücadelesine katılmayı hedefliyor. Bu sezon elde edilen tecrübeler ve yapılan hatalardan çıkarılacak derslerle Rizespor, önümüzdeki yıl daha başarılı bir performans sergilemek için çalışmalarını sürdürecek.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN