Özel Pilot Lisansı (PPL) sahibi olan Ergün, bir video paylaşarak Karadeniz şivesi ile kule ile yaptığı konuşma ile tanınmıştır.

Whatsapp Image 2024 01 28 At 12.10.04

Video, havalimanına iniş izni almak için kule ile iletişime geçerken çekilmiştir. Videoda, Murat Ergün, iniş yapmak için pistin boşaltılmasını isteyerek Karadeniz şivesi ile konuşmuş ve bu videonun sosyal medyada viral hale gelmesine neden olmuştur.

Ergün'ün paylaştığı bu video kısa sürede binlerce kişi tarafından izlenmiş ve büyük beğeni toplamıştır. Sosyal medya platformlarında, Ergün'ün nereli olduğu hakkında birçok spekülasyon ortaya çıkmış, ancak Ergün, İzmit'te doğup büyüdüğünü ve Karadeniz ağzını çevresindeki Karadenizlilerden öğrendiğini belirtmiştir.

Whatsapp Image 2024 01 28 At 12.10.04 (1)

Murat Ergün, çocukluk hayalini Amerika'da gerçekleştirmiştir. Havacılığa olan ilgisi çok küçük yaşlarda başlamıştır ve bu ilgiyi Amerika semalarında sürdürmektedir. Ayrıca, Amerika'da yaşayan Türklere drone yapımı ve uçurulmasını gönüllü olarak öğretmektedir.
Ergün, ayrıca gençlere hayallerinin peşinden gitmeleri konusunda öğütler vermektedir. 

Whatsapp Image 2024 01 28 At 12.10.04 (2)

Multat Yaylası'nda aracıyla mahsur kalan Arap turist için seferber oldular Multat Yaylası'nda aracıyla mahsur kalan Arap turist için seferber oldular

Kendisi 17 yaşındayken paraşüt kursuna katılmak istemesine rağmen babasının izin vermediğini ancak 18 yaşına geldiğinde hayalini gerçekleştirmek için ilk adımı attığını söylemektedir.

Whatsapp Image 2024 01 28 At 12.10.04 (4)

Murat Ergün, video çekme amacının havacılığı gençlere sevdirmek olduğunu ifade etmektedir. Bu videoları çekerken özellikle Karadeniz şivesi ve ağzını kullanarak dikkat çekmeyi amaçlamıştır.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT