İSKENDER GÜNEN (SABAH) Alanyaspor'un attığı birinci gol de orta alanda kaybedilen top, Meunier'nin rakibe uzak durması ve savunmanın yerleşme hatası kaynaklı. İkinci gol ise tamamen bireysel hata ve en büyük pay kaleci Uğurcan'ın. Sağ kenar Bardhi, Meunier ve Visca ile atak girişimlerinin odak noktası oldu. Ama Alanyaspor atak girişimlerinin büyük çoğunluğunu bu kenardan yaptı. Meunier hücumu seven bir bek olarak ofansif anlamda etkili, öne çıkmayı seven bir oyuncu ama savunmada gerçek görevini yapamıyor.

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ) Önceki yazılarımda hep şuna vurgu yapmıştım. Abdullah Avcı'ya seslenmiştim. 'Bu takım neden sürekli Uğurcan'a geri pas atıyor?' diye. Alın size acı bir fatura… Bu kadar kalecinizle oynarsanız, kaleciniz de ileriye vurmak yerine yanındaki takım arkadaşına pas verir. İlk golde ise önce Vişça, sonra da Meunier, Balkovec'in orta yapmasına engel olamadı. Oğuz Aydın'ın attığı golde Uğurcan'ın hatası vardı. Ama en az Denswil kadar Uğurcan da sanki maça motive değildi. Denswil'e attığı o pasta takım arkadaşına bakmıyor bile. Neden konuşmuyorsunuz, neden birbirinize bakmıyorsunuz! 'Göz teması kurmak' diye bir terim vardır futbolda!

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK) Trabzonspor’un en güçlü yanı Edin Visca-Meunier kanadı gibi gözükse de Alanyaspor ilk yarıda o kenarı çok iyi kullanarak çok önemli karşılıklar aldı. Hem Oğuz Aydın golünde hem de çıkış yaptığı pozisyonlarda o kanattan Trabzonspor’u sürekli geri koşturdular. Amatör maçlarda bile yenmeyecek Uğurcan-Denswill ortaklaşa hatası ile gelen 2.gol ise Trabzonspor için maçı daha da zorlaştırdı. Alanyaspor Trabzonspor efsanesi teknik direktörü ile Trabzonspor’un serisini bitirirken, kümede kalma mücadelesinde çok önemli bir 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Günün adamı Oğuz Aydın, hayal kırıklığı ise Enis Destan ve Uğurcan Çakır oldu

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ) Trabzonspor yediği ilk golde ön alan baskısı yaparken yakalandı. Ön alan baskısı yapmak, öne doğru koşmak değildir. Mutlaka orta saha ve savunmanın destekliği, sistem üzerinde yapılan bir pres çok detaylı bir şekilde saha içi organizasyon ister. Nitekim de Alanyaspor o pas trafiğinden çıkarak golü buldu. Bordo-mavililer top ayağındayken hücum etmeye çalışıyor ama sanki saha içinde bal yapmaz arı gibiler. Çünkü hücum çeşitliliği, kombinasyonu, rollerin belirlendiği, kim, nerede, ne zaman, ne yapacak, hangi konumda olması gerekir gibi bir çok çeşitli hücum özelliklerinin eksikliğini net bir şekilde yaşadılar.

ENGİN KEHALE (HÜRRİYET) Fatih Tekke’nin merkezi kapatarak oyunu kenarlara yönlendirmesi bordo mavililerin hızını kesti. Dönüşlerde de çizgi bindirmeleriyle tehlike yaratma planı takdire şayan ki etkili de oldu. Yine de maçın kırılma anlarında ana etken Trabzonspor’un bireysel savunma hatalarıydı. Abdullah Avcı’nın son haftalarda oturmaya başlayan oyun planını, biraz da aynı oyuncularla oynamasına bağlamıştım önceki yazılarımda. Belki de ilk kez Onuachu’yu bu kadar aradı bordo mavililer. Uğurcan-Denswil anlaşmazlığından gelen ikinci gol, aslında adım adım baskınlığını artıran takımın geri dönüş şansını mucizelere bıraktı.

LaLiga'da Gol Krallığı Yarışı Kızışıyor: Dovbyk ve Sörloth Öne Çıkıyor LaLiga'da Gol Krallığı Yarışı Kızışıyor: Dovbyk ve Sörloth Öne Çıkıyor

ULAŞ ÖZDEMİR (TAKVİM) Trabzonspor'un iki farklı karakteri var. Mendy orta sahada ve stoper olduğunda. Bu iki durumun da getirdikleri ve götürdükleri var. Mendy stoper çıktığında ve Berat-Bardhi-Umut orta sahası ile oynadığında topa sahip olma anlamında sahaya artı yazıyor olabilir. Bu durum nispeten bir iç saha kurgusunda kabul edilebilir. Ancak deplasmana gittiğinizde ve karşınıza atletik oyunculardan kurulu bir takım geldiğinde işler değişiyor. Topsuz oyunda Mendy'nin orta sahada olmaması size büyük eksiler yazabiliyor ve Alanyaspor bunu çok iyi kullandı.

ÖMER FARUK ÜNAL (TÜRKİYE)
İlk yarının özeti şuydu; Alanyaspor sol kanattan geliyor, sağ kanattaki Oğuz’u topla buluşturuyor. Bunlar da ya gol oluyor ya da ciddi tehlike. Trabzonspor’un buna karşılık çözümü yoktu. Halbuki; Alanya’nın bu taktiği Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye karşı da işlemişti. İkinci yarı başlarken Abdullah Avcı’nın bu konuda bir oyuncu değişikliğine de gitmediğini gördük. Bu 60’a kadar da sürdü. Enis Destan’a hiç top gelmiyordu. Visca ve Bardhi’nin cılız atakları sonuçsuz kalıyordu.

Muhabir: BİROL SANCAK