Birkaç yıl öncesine kadar kendi taraftarına bile zevk vermeyen Trabzonspor'un maçlarını izlemek için bugün yerli ve yabancı birçok takım taraftarı maç gününü iple çekiyor.

Bazıları kaybetse de puan farkını kapatsak, bazıları yenilgisiz bu takımı yenen takım biz olsak, bazıları da kaliteli oyuncularının oynadığı göze hoş gelen futbolu izleme adına Trabzonspor'un maçını bekliyorlar.

Bu saydıklarım güzelliklerin yanında rakiplerin ne uğruna olursa olsun kazanmalıyız zihniyetiyle futbol dışına taşan sertlik ve sportmenlik dışı eylemler gibi kötü geri-dönüşleri de yok dersek doğru olmaz.

Bu noktada Adana Demirspor maçı futbol severler için bulunmaz bir nimet gibiydi. Balotelli'den Vargas'a dünya yıldızları diyebileceğimiz birçok oyuncuyu kadrosunda barındıran Adana ekibi ile sezonun flaş ekibi Trabzonspor'un maçı haftanın en keyifli geçmeye aday maçıydı bana göre.

Maça misafir ekip sert ve dirençli bir başlangıç yaptı. Öylesine sert ki Cornelius 13’ncü dakikada beyin travması şüphesi ile oyun dışında kaldı. Sonrasında yine ayni sertlikte oynamaya devam eden Demirsporlu oyuncular ve hakemi markajından bir an çıkarmayan Balotelli ilk yarının göze batan çirkinlikleriydi.

Nwakaeme'nin kendi vuruşunda direkten dönen topu filelere göndermesi ise ilk yarıdan akılda kalan nadir güzellikti…

İkinci yarıya da yine iştahlı, sportmenlik dışına taşan bir sertlikle başladı Adana ekibi. Adana ekibinin kazanma adına verdiği mücadele takdire değerdi lakin Trabzonsporlu oyuncuların büyük oyunu çok başkaydı, görülmeye değerdi. Oyuna öylesine hükmettiler ki; istedikleri dakika tempo yükseltip gol buldular, istedikleri anda pas oyunu ile rakibin direncini kırdılar.

Sonuç olarak; Trabzonspor'u yense yense Demirspor yener diye düşünenlere "demirden korksak trene binmezdik " dedi Karadeniz’in sert ikliminin mert çocukları..

Tebrikler çocuklar...