NECMİ PEREKLİ (FOTOMAÇ):  Oyunun teknik tarafına baktığımızda göze çarpan ilk şey geçen haftalardaki tutuk futbolun sona erdiğiydi. Bu hafta daha canlı, kendine güvenen ve rakibini oyundan düşüren bir orta saha izledik. Savunmanın ve geri dörtlünün Edgar ile bir nebze daha toparlandığını fark ettik.
 
Afobe ilk yarıda attığı iki golle biraz daha canlı gözüktü lakin ikinci yarıda pek varlık gösteremedi. Belki de kondisyon eksikliği nedeniyle bu düşüşü yaşamış olabilir. Bir miktar daha kondisyon kazanması ve orta sahadan destek alabilmesi durumunda gol yollarında daha faydalı olabileceğini söyleyebiliriz.
 
İSKENDER GÜNEN (SABAH): Alınan sonuç ve 3 puan, bundan sonraki haftalar için moral açısından önemli ama eksiklikleri görmek gerekiyor. Orta alanda mücadele gücü yüksek ve de savunma tarafı öne çıkan bir oyuncuya gereksinim olduğu gerçeği göz ardı edilmemeli. Bir de ofansif anlamda katkı vermesi gereken ve de kendisinden çok şey beklenen Abdülkadir Ömür'ün bir an önce istenilen düzeye gelmesi gerekir. Savunmanın da stoper mevkiine lider özellikli bir oyuncu lazım.
 
CEMAL ERSEN (MİLLİYET):  Sağ kanatta genç Serkan’ın müthiş gayreti ve hücuma katkısı, ortada Baker’in liderliği, Nwakaeme’nin alışılmışın dışında dolaşarak oynaması ve fırsatçılığı farkı yarattı. Afobe boş alan bulduğunda etkili bir forvet olduğunu kanıtladı. Topla ne kadar çok buluşursa bitirici vuruş sayısı artabilir. Attığı goller bu anlamda usta işiydi. Flavio’yu beğendim. Kaliteli bir kumaşa ve futbol aklına sahip. Marlon iki yönlü bir sol bek. Novak’ın yokluğunu giderebilir mi? Zamanla göreceğiz…
 
REHA KAPSAL (FOTOMAÇ): Trabzonspor'un şu anda 4x4'lük bir oyunu yok belki. Pereira ve Ekuban sakat. Bir stoper, bir de santrfor transfer edilip eldeki kadronun da zaman içinde teknik direktör Newton'ın oyun ve oyunlar bulmasıyla olumlu yönde gelişeceğini düşünüyorum. Bordo-mavililerin gelişim ve değişim için zamana ihtiyacı var. Şu aşamada skoru alıp şampiyonluk yarışından da kopmamaları Trabzonspor adına çok önemli..
 
ERMAN ÖZGÜR (FANATİK): Uzun süredir çözülemeyen stoper problemi Edgar ile çözülür mü? Bireysel hata yapmayan, topu basit ve iyi kullanan, çabukluğu ve pozisyon bilgisini ön sezileri ile birleştirmiş bir stoper profili çizen Edgar ‘keşke geçen sezon da olsaydı’ dedirtti. Baker’ın maçın çözülmesinde, hem duran top becerisini hem de oyun zekasını ön plana çıkarması geceye damga vurmasını sağladı. 2 haftadır geçerli sebepleri olsa bile pozisyon bulmakta zorlanan Trabzonspor’un hem akan oyunda hem de duran toplarda iyi organizasyonlarla goller bulması gecenin olayıydı…
 
ORHAN ULUCA (HÜRRİYET):
İkinci ve üçüncü golde yeni transfer Lewis Baker’in yaptığı asist ve etkili pas önemliydi. Özellikle fizikolarak güçlenip temposunu artırdığı takdirde Afobe’nin belki de en önemli besleyicisi olacak. Öte yandan ilk defa lig maçında izlediğimiz sol bek Marlon ise çizgiye her indiğinde ezbere orta kesmek yerine kafasını kaldırıp içeriye pas çıkarmasıyla takdir topladı. Bu tutumunu devam ettirirse belki giden Novak kadar gol atamaz ama ondan çok daha fazla asist yapabilir.
Editör: TE Bilisim