GİRESUN’U SEVİNCE BOĞACAĞIZ!

Spor Toto 1.Lig’de bitime iki maç kala aynı puana sahip (64) Giresunspor, Adana Demirspor ve Samsunspor arasında müthiş bir Süper Lig yarışı yaşanırken, Cumartesi günü sahasında Akhisarspor’u ağırlayacak olan Giresunspor, Spor Toto 1. Lig'de mücadele ettiği son 7 sezonda ilk bu kadar yaklaştığı Süper Lig hedefini mutlaka gerçekleştirmek istiyor. Ligin 17.haftasından beri elinde bulundurduğu liderliği geçen hafta averajla Adana Demirspor'a bırakan Yeşil-Beyazlılar kalan iki maçını da kazandığı takdirde rakiplerinin ne yaptığına bakmaksızın Süper Lig'e yükselecek.

SÜPER LİG’İ HAKETTİK

Ligin ilk başında transfer yapamadıklarını, önemli sakatlıklar yaşadıklarını, son maçta Altınordu'ya 6 oyuncu eksik gittiklerini belirten Giresunspor teknik direktörü Hakan Keleş, “Çok zor süreçlerden geçtik ancak bütün bunlara rağmen son iki haftaya avantajlı girdik. Her şey bizim elimizde. Akhisarspor ve Tuzlaspor maçlarını kazanıp fazlasıyla hak ettiğimiz Süper Lig’e yükseleceğiz” ifadelerini kullandı.

180 DAKİKAMIZ KALDI

Giresun’un 44 yıllık Süper Lig özlemini mutlaka sonlandıracaklarını da kaydeden Keleş sözlerini şöyle tamamladı; “Bunun için sadece 180 dakikamız kaldı. Biz bunun üstesinden gelebilecek güçteyiz. Kötü sonuçlarda bile bize olan inançlarını kaybetmeyip desteklerini sürdüren taraftarlarımızın şampiyonluk özlemlerini gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Onları sevince boğmak istiyoruz. İnşallah bunu da başaracağız.”

ZAFER HAZIRLIĞI

Giresunspor, Cumartesi günü sahasında karşılaşacağı Akhisarspor maçı için hazırlıklarını teknik direktör Hakan Keleş yönetiminde dün yaptığı antrenmanla sürdürdü. Antrenmanda sakatlığı tam olarak geçmeyen Diarra takımdan ayrı koşu yaparken, sakatlığı süren Sergio ise antrenmana katılmadı. Kart cezaları dolan Sergen ile Milinkovic ise Akhisarspor  karşısında takımdaki yerlerini alacaklar. Yeşil-Beyazlılar bugün yapacakları çalışma ile Akhisarspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak kampa girecek ve maç saatini bekleyecek.

BALDE’Yİ HIRS BASTI

Attığı 17 gole Giresunspor’un en skorer oyuncusu olan ancak son iki maçta rakip filleri havalandıramayan Sengalli forvet Ibrahima Balde’yi Akhisar maçı öncesi adeta hırs bastı. Antrenmanlardan sonra özel olarak gol çalışması yapan 32 yaşındaki forvet, “Suskunluğumu Akhisarspor karşısında mutlaka bozup atacağım gollerle takımımızın Süper Lig hedefine bir adım daha yaklaşmasına yardımda bulunacağım” diye konuştu.

HEKİMOĞLU YENİLGİYİ UNUTTU

Niğde Anadolu ile önceki gün deplasmanda oynadığı maçı 3-1 kazanarak sezonu 2. sırada bitirmeyi matematiksel olarak da garantiye alan TFF 2.Lig Beyaz Grup’taki temsilcimiz Hekimoğlu Trabzon, doludizgin yoluna devam ediyor. Lacivert-Kırmızılı ekip, Osman Özköylü’nün yerine takımın başına getirilen teknik direktör Bayram Toysal yönetiminde 6’sı evinde 6’sı da deplasmanda olmak üzere oynadığı 12 maçta 6 galibiyet 6 beraberlik alarak 12 maçlık bir galibiyet serisi yakalayıp yenilgiyi unuttu.

“OYUNA HÜKMETTİK”

Oyuncularının ortaya koydukları performanstan memnun kaldığını söyleyen teknik direktör Bayram Toysal, “Rakibin durumu gereği bu tür maçların iyi hazırlanarak yüksek konsantrasyonla oynanması gerekir. Geriye düşmemize rağmen bu anlayışımızdan vazgeçmedik, önceki maçlarımızda olduğu gibi oyuna biz hükmettik. Top bizdeyken 3. bölgede etkili olup pozisyonlar ürettik, top rakipteyken de alan daraltıp kaptığımız toplarla geçiş hücumunu iyi uyguladık. Artık bu maçı geride bıraktık şimdi Pazar günü sahamızda oynayacağımız Ergene Velimeşe maçına odaklanacağız. Kalan ki maçımızı da kazanmak amacındayız” ifadelerini kullandı.

GÜMÜŞHANE ZORA SOKTU

FARK 3 PUAN

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden ve kümede kalmak için son şanslarını kullanan Gümüşhanespor, deplasmanda Manisa FK’ya 6-0 mağlup olarak şok yaşarken, evinde Erzincanspor’u 2-1 mağlup eden Ergene Velişeşespor’un da 3 puan gerisinde kalarak kümede kalma umudunu da neredeyse mucizeye bıraktı. Kırmızı-Beyazlılar kalan iki maçta sahasında Çorumspor ve deplasmanda Play-Off mücadelesi veren Kocaelispor’la karşılaşırken, Velimeşe ise Trabzon’da Hekimoğlu Trabzon ile oynayıp sahasındaki Şanlıurfaspor maçıyla sezonu tamamlayacak.

SON UMUTLAR

İkili averajı Velimeşe’den kötü olan Gümüşhanhanspor’un kümede kalması için ey iyi ihtimalle kalan iki maçından 4 puan çıkarıp Veleşeşe’nin de iki maçta mağlup olması gerekecek. Velimeşe bu maçlardan bir puan aldığında ise Kırmızı-Beyazlıların iki maçı da kazanması lazım. Bu anlamda Pazar günü sahasında Çorumspor ile karşılaşacak olan Gümüşhanespor tamamen bu müsabakaya odaklanmış durumda. Umutlarını son haftaya taşımakta kararlı olan Kırmızı-Beyazlı ekip, Çorumspor maçını kazanmaktan başka sonuç düşünmüyor.

OF BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR

TFF 3.Lig 1. Grup’ta bitime bir maç kala 29 maçta topladığı 50 puanla 4. sırada yer alıp maçlar bitmeden Play-Off’u garantiye alan Ofspor, Cumartesi günü deplasmanda karşılaşacağı Manisapor’u mağlup ederek başarılı geçirdiği sezonu galibiyeti noktalamak amacında. Asıl hedeflerinin 2.Lig olduğunu tekrarlayan teknik direktör Kadir Kar, “Bu yüzden Play-Off’a kalmakla işimiz bitmedi. Şimdi eleme maçlarında da başarılı oyup asıl hedefimiz olan 2.Lig için mücadele edeceğiz” diye konuştu. Kar, Manisa maçında fazla oynama şansı bulamayan oyunculara da forma şansı vereceğini ifade etti.

YOMRA FIRSATI KAÇIRMAYACAK

Cumartesi günü sahasında Nazilli Belediyespor ile oynayacağı maçla sezonu noktalayacak olan TFF 3.Lig 2.Grup’taki Trabzon temsilcisi Yomraspor hazırlıklarını sürdürürken, Mor-Beyazlıları daha şimdiden 2.Lig heyecanı sardı. Play-Off’a kalmakta gösterdikleri başarıyı eleme maçlarında da tekrarlayıp 2.Lig hedeflerini gerçekleştirmek istediklerini söyleyen teknik direktör Hamdi Zıvalıoğlu, “Elbette kolay değil. İmkan olarak bizden çok çok üstün şehir takımlarıyla mücadele edeceğiz. Ancak elimize geçirdiğimiz bu fırsatı da kaçırmak istemiyoruz. Bu maçlara en iyi şekilde hazırlanıp Yomraspor’u 2.Lig’e taşımak için var gücümüzle mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KELKİT’N ANIDI İNAT

TFF 3.Lig 4.Grup’ta verdiği zirve mücadelesinden son haftalarda kopan ancak Play-Off’u garantileyen 1954 Kelkit Belediyespor, Cumartesi günü sahasında karşılaşacağı Aksarayspor’u mağlup ederek 4. sıradaki yerini korumak istiyor. Sakat ve cezalı futbolcuların çokluğunda oynadıkları maçlarda kaybettiklerini puanlarla yarıştan kopmak zorunda kaldıklarını belirten teknik direktör Ulaş Ulusan, “Ancak 2.Lig hedefimizden vazgeçmiş değiliz. Play-Off maçlarına en iyi şekilde hazırlanıp bu hedefimizi gerçekleştireceğimize inanıyoruz” dedi.

PAZAR’IN UMUDU GENÇLER

İlk kez mücadele ettiği TFF 2.Lig’de daha çok kendi bünyesinden çıkan genç ve deneyimsiz oyuncularla mücadele etmesine karşın sezon ilk yarısını 6.sırada bitirip Play-Off için umutlanan Pazarspor, sonrasında bu iddiasından uzaklaşmıştı. Son maçında Ankara’da Etimesgut Belediyspor’a mağlup olmasına karşın ilk kez forma giyen genç futbolcuların performansından memnun kaldığını söyleyen teknik direktör Adem Neboğlu, “Elbette kolay değil, ancak bu oyuncularımız tecrübe kazandığında Pazarspor sağlam temellere oturacaktır” dedi.

SONUÇ HERŞEY DEĞİLDİR

Pazarlı gençlerin futbola çok yatkın olduğunu ve kendilerine şans tanınması gerektiğini de kaydeden Neboğlu, “Taşıma suyla değirmen dönmez. Dünya devleri bile altyapının önemini kavramışken bizim bunu göz ardı etmemiz mümkün değildir. Kaldı ki bu gerçeği unutan büyük denilen kulüplerin yürekler acısı hali ortadadır. Sonuç her şey demek değildir. Eğer bu sonucun maliyeti boyunuzu aşıp da sizi batıracak duruma gelirse hiçbir anlamı yoktur” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim