Sürekli gelişim seminerleri üyelerimizin 2024 yılına kadar çalışmalarına imkan sağlayacaktır. Bu seminerlere katılmayan üyelerimiz 3 yıl çalışma izni alamayacaklar
 
Spor Bileşenleri Bir Araya Geldi
 

Daha önce iki yılda bir yapılan “Zorunlu Gelişim Seminerlerinin formatı değişerek Sürekli Gelişim Semineri adı altında Trabzonspor Altyapı Tesisleri’nde Kadir Özcan Akademi Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Kredili sistemde yer alan ve 3 aşamada gerçekleştirilen seminere katılıp her oturumda 5 kredi alınıp toplamda 15 kredi alınarak 3 yıl boyunca antrenörlük yapabilme sertifikasının alınacağı etkinliğe Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Trabzon Gençlik Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, TFF Karadeniz Bölge Müdürü Serdar Bali, Trabzonspor Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Ayhan Pala, Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu, ASKF Başkanı Cahit Erdem, Trabzonspor’un eski başkanlarından Özkan Sümer, Trabzonspor Altyapı Koordinatörü Hamit Cihan ve antrenörler katıldı.
 
Tekelioğlu Müjdesi
 

Seminerin açılış konuşmasını yapan TÜFAD Trabzon Şubesi Başkan Vekili Metin Bak, “Öncelikle TÜFAD Başkanı Hayri Tekelioğlu’ndan iyi haberlerin olduğunu söylemekten dolayı sevinç içerisindeyim. Kendisi uzun süren tedavilerinin ardından hastaneden çıkarak evinde istirahate çekildi. Seminer öncesi antrenörlere başarılar dilerken herkese selamları var” diyerek mutlu haberi spor camiasına verdi.  Sürekli Gelişim Seminerinin 1. ayağını başlatmış durumdayız. Herkese hayırlı olsun. Hayri Tekelioğlu’nun emanetinin sürdürmeye devam etmeye çalışıyoruz. Bu kalabalık bizim için çok değerli. Nüfus yoğunluğuna göre Türkiye’de en fazla antrenörün bulunduğu bir şehirde yaşamaktan dolayı onur duyuyorum. Antrenörlere başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
Yardım Etmekte Yarıştık
 

Trabzon’a saha müjdesi veren Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, “Öncelikle Elazığ’da yaşanan felaketin acısını yüreğimizde hissettik. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca bu milletin bir parçası olmaktan büyük keyif aldığım durumlarda oldu. Birbirimizi eleştirmeyi seviyoruz ama yardım etmek için de yarıştık. Trabzon Büyükşehir marifetiyle yardım kampanyasında gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. TÜFAD Başkanı Tekelioğlu’na teşekkür ediyor” ifadelerini kullandı.
 
16 Saha En Kısa Zamanda Yapılacak
 
Ataman, “Her şehirde spor organizasyonları vardır. Ancak her şehir spor şehri değildir. Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun dediği gibi hantal şehirlerin gelişmesi mümkün değildir. Nüfusa oranla en fazla antrenör bulunan şehir. Ancak bu şehir sadece sporun bir alanda kalmaması için Büyükşehir belediyesi olarak yapmış olduğumuz atamayla Ayhan Pala ile şehrin içerisinde 16 tane sahayı bir an önce sunmak için çalışmalara başladık. Soyunma odalarıyla hazır tesisiler halinde ulaşımını sağlayacak şekilde ciddi bir planlamamanın içerisindeyiz. Her türlü önerileri Spor daire Başkanlığınca bize iletebilirsiniz.
 
İyi Oyuncu İçin İyi Antrenör Yetiştirmek Gerekir
 

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ataman’a hediyesini takdim ederken açıklamalarda bulunan Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu, “Trabzon’da değil Türkiye’de eksik olan şey yer oyuncu. Yabancı cenneti oldu bizim ülkemiz. Oyuncu yetiştirmek için öncelikle antrenör yetiştirmek lazım. Burada çok önemli bir seminer almak üzeresiniz. Herkese hayırlı olsun temennisiyle herkese başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
Boş Zamanların Değerlendirilmesi Gerek
 

TÜFAD işle ASKF etten tırnak gibiyiz. Gerçekten öyle bir görev ifa ediliyor ki şuanda devletimizin bile yapamayacağı bir eğitim çalışması veriyorsunuz. Okulların, milli eğitim müfredatı dışında çocukların okul dışı zamanlarda faaliyet ve eğitimcilerini kontrol altında tutacak bir mekanizması yok. Kulüplerimizde antrenörlük yapan arkadaşlarımız okul dışı zamanlarda okul dışında internet kafelerden ve madde bağımlılığından uzaklaştırmak için elinizden geleni yaptıklarını görüyoruz. Çok taktir edilmesi gereken bir olgu olduğunuza inanıyorum” şeklinde konuştu.
 
Gençlere Değer Vermeliyiz
 

Giderek toplumsal değerlerden uzaklaşıldığını görmekte olduğunu ifade eden Erdem, “O değerleri kazanmak geliştirmek adına bu çalışmalarının devletinin de katkılarıyla daha da devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Son günlerde özellikle de ranta giden futbol sahalarımızı eğitim alanların olduğunu görüyor ve üzülüyoruz. Bu eğitim ve spor alanları, gençlerimizin daha iyi yetişmesi için olmazsa olmazımızdır. Bunlara karşı çok duyarlı olmamız gerekiyor. Bu eğitim seminerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelilerini kullandı.
 
TÜFAD’ın gerçekleştirdiği sürekli gelişim semineri 1. Oturumunda şu eğitimler verildi
 
  • Günümüz Futbolunda Yeni Yaklaşımlar konulu eğitimi: Özkan Sümer
  • Dünya Futbolunda Biz Neredeyiz konulu eğitimi: Özkan Sümer
  • Lider antrenör yaklaşımı eğitimi: Fahri Bozkır
  • Küçük alan oyunları ve taktik uygulamalarını çim sahada gösterilmesinin ardından ilk oturum tamamlandı.
ALİ OSMAN YÜRÜK
Editör: TE Bilisim