GOL SESİ ÇIKMADI

Trabzonspor, 26.haftanın açılış maçında deplasmanda Başakşehir ile karşı karşıya geldi. 11 oyuncusundan mahrum olarak sahaya çıkan Fırtına, 90 dakika boyunca oyunun hakimiydi. İlk dakikalardan itibaren rakip yarı alanda tehlikeli ataklar geliştirmeye çalıştı. Kapanan Başakşehir savunmasını aşmakta güçlük çeken Fırtına, Yunus Mallı ve Bakasetas ile gole çok yaklaştı ancak her iki pozisyonda da savunma tehlikeyi önledi. İlk 45 dakikada rakibine tek pozisyon bile vermeyen Trabzonspor, soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

BAKASETAS ÇOK DENEDİ

Müsabakanın ikinci yarısına da Trabzonspor etkili başladı. Rakibi baskı altına alan Bordo-Mavili ekip, ceza sahasında tehlikeli olma konusunda sıkıntı yaşadı. 62.dakikada Yunus Mallı’nın savunma arkasına attığı pasla buluşan Bakasetas’ın vuruşunda top savunmadan döndü. 66.dakikada Bakasetas’ın ceza sahası dışından çektiği şut Mert’te kaldı. Müsabakanın 78.dakikasında oyuna giren Yusuf Sarı, sağ kanatta topu kazandı, Youssouf ve Epureanu’yu geçerek ceza sahasına giren genç oyuncu, Mert’i de çaresiz bıraktı ve Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Müsabakayı bu skorla kazanan Trabzonspor, zirve yarışında altın değerinde 3 puanın sahibi oldu.

STAT: Başakşehir

HAKEMLER: Halil Umut Meler*, Mustafa Emre Eyisoy*, Cevdet Kömürcüoğlu*

BAŞAKŞEHİR: Mert**, Rafael**, Duarte**, Epureanu**, Hasan Ali**, Azubuike** (Dk.67 Youssouf*), Mehmet Topal**, Berkay**, Deniz Türüç* (Dk.38 Gulbrandsen*), Fernandes* (Dk.46 Demba Ba*), Crivelli*

TRABZONSPOR: Kağan Moradaoğlu**, Kamil Ahmet**, Edgar Ie***, Hugo***, Faruk Can**, Flavio**, Berat Özdemir***, Yunus Mallı** (Dk.78 Yusuf Sarı***), Bakasetas*** (Dk.90 Atakan*), Ekuban**, Djaniny** (Dk.87 Afobe*)

GOLLER: Dk.79 Yusuf Sarı (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Faruk Can, Yusuf Sarı (Trabzonspor), Crivelli, Rafael (Başakşehir)

VAR MI YAN BAKAN!

Abdullah Avcı ile çok iyi bir çıkış yakalayan Trabzonspor, Başakşehir engelini de tek golle geçti. Oyuna sonradan giren Yusuf Sarı’nın golü ile sonuca giden Trabzonspor, Avcı ile çıktığı 17’nci maçta 13.zaferine imza attı. Avcı ile 3, beraberlik, 1 de yenilgisi bulunan Trabzonspor, üst üste 7’nci maçını kazanarak ezeli rakiplerine de adeta gözdağı verdi.

HASRET BİTTİ

Trabzonspor, Başakşehir karşısında ligde son 11 maçta galibiyete hasretti. Deplasmanda da son 7 maçta galip gelemeyen Trabzonspor oynadığı müsabakada da Başakşehir karşısında 3 puan hasretine son verdi. Baştan sona kadar üstün oynadığı maçta Yusuf Sarı’nın golü ile sonuca giden Fırtına, çok zorlu sınavdan altın değerinde 3 puanla dönmeyi bildi

Editör: TE Bilisim