Büyük Bir Belirsizlik Var

Koronavirüs salgınından ötürü spor da durma noktasına geldi. Liglerin ertelenmesinin ardından maçların ne zaman başlayacağı yönünde büyük bir belirsizlik var. Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA ile yapılan toplantı sonrası müsabakaların en erken Haziran’da başlayabileceğini duyurmuştu. Ancak virüs salgınının ne zaman sona ereceği tahmin edilemiyor. Bu anlamda FIFA ile UEFA adeta ters düşmüş durumda. UEFA, 1 Nisan’da 55 ülke federasyonu ile video konferans yöntemiyle toplantı yapmış, federasyonlara bir şekilde liglerin tamamlanması iletmişti. 

Maçlar nasıl oynanacak?

Ancak Belçika’nın ‘Tescil’ kararının ardından UEFA’nın diğer ülke federasyonlarına mektup göndererek liglerin tescil edilmemesi konusunda tehdit ettiği ortaya çıktı. Belçika’nın ardından İngiltere’de de Premier Lig için de sağlıklı ortam oluşana kadar maçların oynanmayacağı yönünde karar alındı. UEFA’nın federasyonları tehdit ettiği ortamda FIFA’da maçların oynanamayacağı görüşünü savundu. Koronavirüs salgınından ötürü FIFA’nın oluşturduğu çalışma grubu ilk toplantısını yaptı. Çalışma grubu, Haziran’daki bütün uluslararası maçların ertelenmesini tavsiye etti. 

Futbolcuların Psikolojisi

Açıklamada, “FIFA, herhangi bir karar alma sürecinde birinci önceliğin insan sağlığı olduğunu yinelemektedir” denildi. Gelinen süreçte salgının beklenenden daha çabuk yayıldığı ve kontrol edilmesinin ne kadar süreceğinin belirsiz olduğu belirtiliyor. İnsan sağlığının ön planda tutulduğu bu süreçte maçların nasıl oynanacağı büyük bir merak konusu. Ayrıca futbolcuların psikolojisi ve konsantrasyonunu yanı sıra oyuncuların kondisyon konusu da çok önemli. Oyuncuların evde antrenman yapmalarının maç oynamalarına yeterli olmayacağı belirtiliyor.
 
Editör: TE Bilisim