Süper Lig’in 11 haftasında sahasında Antalyaspor’u ağırlayan Giresunspor karşılaşmaya hızlı başladı. İlk 19 dakikada oyunu rakip sahaya yıkan Yeşil-Beyazlılar sağlı sollu ataklarla  Antalya kalesine yüklendi. 

2. dakikada şık hareketlerle iki rakibini oyundan düşüren Sergio, sağ kanatta Suleymanov’u topla buluşturdu, ceza alanı sağ çaprazından kaleyi yoklayan Süleymanov’un şutunu Boffin güçlükle çeldi, defans dönen topu uzaklaştırdı.

8. dakikada gelişen Giresunspor atağında ceza alanı içerisindeki karambolde topu önünde bulan Diabate’nin vuruşu yandan auta çıktı.

13. dakikada Flavio’nun ceza yayına gönderdiği topu rakibinden kurtaran Traore’nin şutu, üstten auta çıktı.Bu ataklar gol getirmezken  20. dakikada  Flavio’nun orta sahada kaptırdığı topla  gelişen ilk  Antalyaspor atağında Giresunspor ceza sahasına giren Fredy  plase bir vuruşla kaleci Okan’ı avlayarak konuk ekibi 1-0 öne geçirdi.  Giresunspor 0 Antalyaspor 1.  Yenik duruma düşen Çotanaklar 37. dakikada gole çok yaklaştı . Serginho kendi gayretiyle sol çaprazdan altı pasa  girdi çektiği şuta  önce kaleci Buffon  hamla yaptı sonra da Antalya savunmasına çarparak  gol olmadı.  45.dakikada ceza sahası yayından kazanılan serbest atışı kullanan Süleymanov topu üstten auta gönderdi ve ilk yarı boyunca rakibine oranla çok daha üstün oynayıp gol peşinde koşan Giresunspor  soyunma odasına 1-0 yenik gitti.

OYNAYAN DEĞİL GOL ATAN KAZANDI

49. dakikada gelişen bir Antalya atağında ilk golün sahibi Fredy kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Giresun 0 Antalya 2. Biranda iki farkla geriye düşen Çotanaklar  Balde ve Umut gibi forvet oyuncularını sahaya  sürerek riskli bir futbolu tercih etti ancak bu çabalar sonuç vermezken, 90+5’te kaleci Buffon’un kendisine yaptığı penaltıyı ole çeviren Diabete maçın sonucunu ilan etti. Giresun 1 Antalya 2. Bu yenilgiden sonra 9 puanda kalan Yeşil-Beyazlılar iki basamak inerek 20. Sıraya geriledi.
 

Editör: TE Bilisim