GEÇEN YIL NELER YAŞANDI?

Süper Lig’in yeni takımlarından Giresunspor’da Basın Sözcüsü Ferhat Karademir, hem geçen sezon yaşanan büyük zorluklara rağmen gelen şampiyonluğu hem de yeni sezon için taraftarların merakla beklediği transfer konusuna açıklık getirdi. Geçtiğimiz sezona enteresan bir şekilde başlangıç yaptıklarını, kamplarda da aynı şekilde sıkıntı yaşadıklarını belirten basın sözcüsü Karademir şunları kaydetti:

9 MİLYON'A YAKIN BORÇ VARDI

“Kamplara hiçbir zaman tam kadro ile gidemedik, maddi imkansızlıktan dolayı. Geçtiğimiz yılda kampa çok eksik sayı ile başlamıştık. Hatta ilk maçımızda transferi yetiştiremedik. Transfer tahtamızı son dakikada açtık. Çok ciddi bir borç vardı, 9 milyona yakın. Bu rakamlar Giresunsporumuz için inanılmaz büyük rakamlar. Bunları ödemek kolay olmuyor. Oyuncunun maaşı ile mi uğraşacaksın, oyuncunun peşinatıyla mı uğraşacaksın, bir de tahta borcu var.”

4 MAÇ İYİ PUANLA GEÇMEDİ

Büyük müthiş sıkıntı ile başlayan bir sezon oldu hatta Balıkesirspor maçında altyapıdan gelen geçen yıldan kalan oyuncularımız da oynadı. Sonra buradan çıkıp ilk 4 maçımız çok iyi puanlarla geçmedi sonrasında toparlandık. Başkanın bir de şöyle bir özelliği var güvendiği isimlerin arkasında çok duruyor. Hakan Hoca'ya çok güveniyor, ekibe çok güveniyor. Kendisi de zaten ışık gördüğü için onların sonuna kadar arkasında durdu. O güveni de hissettiriyor zaten. Onlar da o güvenle beraber sezonu sırtladı götürdüler.”

TRANSFER OLACAK MI?

Giresunspor Basın Sözcüsü Ferhat Karademir ayrıca; "Giresunspor'u mutlu edecek transfer olacak" diyerek başladığı kelimesini şöyle tamamladı: “Bu transfer biraz geç olabilir ama Giresunspor'u mutlu edecek transfer var. Geç olmasın sebebi ise maddi durumlar. Bu konuda ne kadar acele ederseniz hata yaparsınız, riskiniz artar. Bu defa karşının istediği parayı vermek zorunda kalırsınız. Oyuncu fazlayı gördüğü zaman o tarafı tercih ediyor. Biz, bizim bütçemize uygun oyuncuyu almaya çalışıyoruz. Karşı taraf bizim uygun gördüğümüz bütçe ile geldiği zaman oyuncu alabiliyoruz. Bu da bir süreç demek oluyor. Transfer konusu çok içinde olduğum bir konu değil. Uzmanlık alanı olan başkanın ekibi var, artık sportif direktörümüz var. Hakan Hoca, Fatih Kavlak, Hakan başkan üçgenin de farklı isimler de var, çalışan menajerler var.”

SEDAT KARAKAYA

Editör: TE Bilisim