NECMİ PEREKLİ (FOTOMAÇ):

Zannederim ki 22 oyuncunun sözde peşinde koştuğu futbol topu bile bu maçtan sonra oyunculardan kendisine yakışır şekilde muamele etmedikleri için şikâyetçi olarak zevksiz ayrılmıştır. Sonuç olarak sahada maçtan uzak, futbolun gereklerinden bi haber, mesuliyet ve temsil adabından yoksun 22 adamın beyhude koşuşturmasını seyrettik o kadar. Bu maça ne yazalım ki okuyucular bıkmadan bizleri okusun. Hakem Cüneyt Çakır da zannederim kendini yormadan ve üzmeden kelepir bir maç idare etmiştir.

İSKENDER GÜNEN (SABAH):

İlk yarıda duran toplar dışında Trabzonspor için organize atak girişimlerinde bile sorunlar ortaya çıktı. Topa daha fazla sahip olan taraf Trabzonspor'du ama her iki kenardan da atak girişimleri yetersiz kaldı. Önde Djaniny, pozisyonlarda yalnız kaldı. Bakasetas zaman zaman hücuma destek vermeye çalışsa da kendisine yardımcı ikinci bir oyuncunun eksikliğini bütün bir maç boyunca hissetti.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET):

Trabzonspor alternatifli bir kadroya sahip değil. Sakat ve cezalı varsa, onların yerine kimin oynayacağı belli. Önemli olan kulübe. Maç içinde oradan katkı var mı, yok mu ona bakmak gerek. Maalesef en büyük eksik, geriden gelenlerin katkısı. Trabzonspor’un en büyük eksiği bu. Sonuca etki edecek kimse yok. Abdullah Avcı her takımın yaşadığı şanssızlıklara tanıklık ediyor. Bu kez de iki önemli kanat oyuncusu Nwakaeme ve Ekuban yoktu. Ne yapacaktı, karalar mı bağlayacaktı? Elindeki imkanlar dahilinde makul bir kadro sürdü sahaya. Onlar da bu takımın bir parçası ise değerlendireceklerdi verilen şansı. Olmadı, üzerine kafa yorulması gereken bir sorun.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ):

Savunma kenar bekinden performans alamayan takım, hücumdaki iki tane çizgi oyuncusu da olmayınca "kanatsız uçak" gibiydi. "Kanatsız uçak nasıl uçamazsa Trabzonspor'un da saha içindeki oyun tanımı buydu." Oyuncuların, Abdullah Avcı ile beraber disiplini, saha içindeki formasyondaki görevleri belli olsa bile sezon başından beri kalite, beceri, problem ve sorun çözme sıkıntısı bu kurulan kadronun en büyük yetersizliği.

SAFA CAN KONUKSEVER (FANATİK):

Soyunma odasındaki konuşma hararetli geçmiş olacak ki, ikinci devrede sahada daha istekli bir takım vardı. 65-70’e kadar ciddi baskı kuran Bordo- Mavililer, özellikle Djaniny ve Bakasetas’la rakibini zorladı. Ancak bu kez de karşılarında Tarık vardı. Kayserispor maçında genç kaleci Doğan’ı geçemeyen Fırtına, Karadeniz derbisinde de Tarık’a takıldı. Tarık’tan sonra dünkü maçın en dikkat çeken ayrıntısı, Trabzonspor’un yaşadığı kadro sıkıntısıydı...

ÖMER FARUK ÜNAL (TÜRKİYE):

Son üç lig maçında; sadece bir gol atabilmiş bir ekip için çok gizli bir problem aramaya gerek yok!

Trabzonspor, skor üretemiyor! Hele de Nwakaeme ve Ekuban'sız bir Trabzonspor için "kolu kanadı kırık" demek abartı olmaz! Trabzonspor dün rakip kaleye nasıl gidecekti? Arada bir gidip şut atmış olsa da oyun üstünlüğünü bir türlü eline alamadı. Bakasetas ve Flavio'nun uzaktan şutları vardı, Djaniny kaçak güreşiyordu. Yunus Mallı çıktıktan sonra oyuna giren ve sağ kanadı kullanan Yusuf Sarı, Trabzonspor'a bir nebze olsun tempo kattı! Kanattaki Yusuf Sarı her zaman, kanattaki Flavio'dan, on kat iyidir!

TUNÇ KAYACI (FANATİK):

Rizespor Fabricio ile net golü kaçırdı. Bülent Uygun, Sabo ve Remy’yi alarak galibiyet hamleleri yaptı. Trabzonspor ise Baker ve Bakasetas gibi şutörlerini dün pek iyi kullanamadı. Sonuç olarak öncelikleri kaybetmemek gibi gözüken her iki takım, 90 dakika sonrası istediklerini aldı! Ligin en çok kurtarış yapan kalecisi Gökhan’ın cezası nedeniyle oynamadığı maçta kaleyi teslim alan Tarık, çok kritik kurtarışlarla görevini başarıyla yaptı. Rizespor fizik olarak sahada diri bir görüntü verse de Boldrin haricinde top ayağına geldiğinde heyecanlandıracak ikinci bir isim olmalı...

GÜRKAN ATA (AKŞAM):

Stresli Çaykur Rizespor, rakibin koşan ve kalabalık rakip orta sahasını aşmakta zorlandı. Boldrin, biraz da Samudio'nun adam eksiltmeye dönük çabalarına arkadaşları destek vermeyince etkisiz kaldılar. Rakip hücuma çıkarken kaptıkları toplarla birkaç pozisyon bulabildiler sadece. Bir de Trabzon'un 10 kişi kaldığı son birkaç dakikada.

Editör: TE Bilisim