Sezonu 2, Türkiye Kupası’nı da şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor’da birçok futbolcu transferin gözdesi haline geldi. İngiltere’den teklifler alan Uğurcan Çakır'ın bu yaz Avrupa'ya rekor bedelle gitme ihtimali her geçen gün artarken gol yollarında sorun yaşamayan Bordo-Mavililerin de gol ayaklarına adeta teklif yağıyor. Alexander Sörloth için Avrupa kulüpleri yarışırken, Nwakaeme için de Çin kulüpleri sırada. Ekuban'ın da 4 talibi bulunuyor.
 
Gelecek sezon öncesinde en az 7-8 transfer yapmasına kesin gözüyle bakılan Bordo-Mavililer diğer yandan da kadrosunu korumanın planlarını yapıyor.  Genç kaleci Uğurcan Çakır'ın peşinde başta İngiliz ekibi Sheffield United FC, Leeds United'la birlikte Liverpool, Everton, Tottenham ve Sevilla var. Bordo-Mavililer en az 22 Milyon Euro veren kulüple masaya oturmaya hazırlanırken bir sonraki satıştan da en az %15-20 bedel almak istiyor.
 
Ayrıca Nwakaeme için Çin kulüpleri sık sık Fırtına'nın kapısını çalarken, Bordo-Mavililer Nijeryalı oyuncuyu kesinlikle bırakmak istemiyor. Ekuban'ı da İskoç devleri Celtic ve Rangers'ın yanı sıra Celta Vigo ile Al Hilal istiyor. Ancak Bordo-Mavililer bu transferin gerçekleşmesi için gelecek olan kulüplerin en az 7-8 Milyon Euro’yu masaya koyması gerekecek.
 
Geçtiğimiz sezon oynanan tüm kulvarlarda 33 gol, 11 asistlik harika performansı ile ön plana çıkan Kuzeyin Kralı Alexander Sörloth için de devler yarışıyor. İtalyan ekipleri Juventus ile Lazio'nun yıldız oyuncuda ısrarcı olduğu belirtilirken, İngiliz devi Manchester United'la beraber birçok Avrupa devinin Norveçli golcü için araştırmalar yaptığı gelen haberler arasında. Ancak Trabzonspor bu isim için de gelecek olan tüm tekliflere kapısını kapatmış durumda.
 
 
Editör: TE Bilisim