NECMİ PEREKLİ (FOTOMAÇ): Eğer rakip ısrarla senin sahana gelmiyorsa o zaman kanatları kullanarak çizgiye inip rakip savunmayı devre dışı bırakmayı denemeliydi. Ama bunu yapmadı. Kalan son umut ise bu denli baskıların rakip savunma içerisinde oluşacak bir tesadüf karambolle gol bulmak olacaktı. Nitekim gelen beraberlik golü de ancak bu şekilde oldu. Şimdi şunu önemle söylemek isterim ki Trabzonspor bu maçta ne mağlubiyeti ne de beraberliği hak etmemiş sahanın galibi olması gerekirdi ama bir puana fit oldu.

İSKENDER GÜNEN (SABAH): Gerek Serkan gerekse Marlon ofansif anlamda yetersiz oldukları için Trabzonspor, bütün atak girişimlerini merkezden yapmak zorunda kaldı. Bu da üretkenlikten uzak bir görüntüyü ortaya çıkardı. İkinci yarı rakip 10 kişi kaldığı için kendi ceza alanına tamamen gömüldü. Abdullah Avcı'nın daha üretken bir yapıya ulaşmak için yaptığı oyuncu tercihleri doğru. Yalnız ikinci devreye başlarken, Serkan'ın yerinde Joao Pereira ile başlaması bana göre daha doğru olurdu. Oyunun son dakikalarında gelen golle 1 puanla yetinmek zorunda kaldılar. Görünen o ki, böylesi maçlarda bu takımın orta alanda kilidini açabilecek bir oyun kurucuya ihtiyacı var.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET): Umutların tükendiği, uzatma dakikalarının oynandığı bölümde adrese teslim bir yan orta ve Afobe’nin doğru zamanlaması, gitti denen maçtan puanla ayrılmasını sağladı bordo-mavililerin. Oysa benzer hamleleri daha sık yapabilse, rakibi hataya zorlayabilir, skoru çevirebilirdi. Şimdi sevinmeli mi, üzülmeli mi Karadeniz ekibi? Son dakikada yenilgiden kurtulmak, günü kurtarmaktan öteye gitmez. Ama 60 küsur dakika on kişi oynayan rakip karşısındaki performansının üzerine mutlaka düşünülmeli.

Abdullah Avcı’nın tek başına beyinin kıvrımlarını zorlaması, oyuncu grubunu uyumlu hale getirmeye çalışması ve verim alması kolay değil. Yetenek akıl ile birleşmeli, akıl ise işlevsel olmalı.

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK): Abdülkadir Ömür'ün bireysel çabaları ile Ersan'ı attırması Trabzonspor için önemli bir avantajdı. Fakat bu avantajı kullanmak için gerekli üretkenlik hiçbir Trabzonspor forvetinin beceremediği bir konu oldu. Yakalanan birkaç cılız pozisyon Nwakaeme'nin kötü seçimlerine kurban gitti. Abdullah hocanın kademeli savunan Antalyaspor'a karşı son 20 dakika çift forvete dönme hamlesi ise maçın son dakikasında karşılığını verdi ve Trabzonspor puanı kurtardı.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ): Oyunun başında Ekuban'ın kaçırdığı penaltı gidişatı etkiledi. İşin enteresan yönü de Trabzonspor belki son 10 yılda penaltı atacak oyuncu eksikliğini çeken bir takım. Kırılma anını doğru bir şekilde lehine çeviremedi bordo-mavililer. Bundan sonraki süreçte Ersan'ın atılmasıyla 10 kişi kalan Antalyaspor, formasyonu 4-4-1'e döndü.  Zaten sezon başından beri çok sağlıklı hücum organizasyonlarını beceremeyen, eldeki oyuncuların kalite eksikliğinden de muzdarip olan bir takımdı. Trabzonspor. Hücumdaki kısırlık ve üretken olamama, böyle kapanan takımlara karşı bir de erken gol yiyip oyunu açamadığınızda, anahtar hücum oyunlarının çeşitliliğini de istenilen seviyede yapamazsanız sıkıntı yaşarsınız. İstediğiniz skoru da tabi ki alamazsınız.

ÖMER FARUK ÜNAL (TÜRKİYE): Trabzonspor; altmış dakikadan fazla sahada on kişi kalan bir rakip karşısında bu kadar zorlanmamalıydı! Ersan, 12. dakikada sağ kolu açıktı; penaltı yaptırdı. Boffin penaltıyı kurtardı.

Ersan, bununla da yetinmedi; sarısı cebindeyken 33'te rakibine çok net bir faul yaptı. İkinci sarıdan atıldı. Antalya cepheyi çok iyi kapattı. Abdullah Avcı'nın hamleleri baskıyı artırdı! Ama çerçeveyi çok ıskaladılar. Abdülkadir Ömür, belki de bu sezon en enerjik maçını oynadı. Antalya kalesini ve savunmasını çok zorladı. Atakları hep o başlattı. Ona ayak uyduran çıkmadı. Trabzon savunmayı ihmal etmedi, sabırla atak geliştirmeye devam etti. Bir puan aldı, ama üç puanı çok hak eden bir baskısı vardı.

ORHAN ULUCA (HÜRRİYET): Ekuban’ın 12.dakikada kaçırdığı penaltı, Amilton’un kafasıyla gelen Antalyaspor gülünün ardından Ersan Gülüm’ün atılması maçın kalan kısmının hikayesini yazmış oldu. Beraberlik golü uzatmanın son dakikasında bir orta sonucu gelmiş olsa da yapılan 40 orta olmasına rağmen 10 kişi kalan rakibe Trabzonspor’un hücumda ürettiği posizyon sayısı yetersizdi. Belki merkezde Baker kalsa savuşturulması zor merkez hücumları doğurabilirdi.

Editör: TE Bilisim